3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SOK JABŁKOWO WINOGRONOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

6 butelka/butelki/butelek

sok

  • 1000 g woda
  • 500 g jabłka pokrojone na małe kawałki
  • 150 g sok z ciemnych winogron
  • 30 g cytryna, sok
  • 160 g cukier
5

Przygotowanie

    sok
  1. 1. Jabłka włożyć do naczynia 6sek / 5obr.

  2. 2. Kopstyką zgarnąć w dół dodać 300g wody 8min /VAROMA/ 2obr

  3. 3. dodać cukier , sok z cytryny ,sok z winogrona 1min /10 obr

     

  4. 4. Dodać resztę wody może być więcej aby nie przekroczyć poziomu 2l i gotować 10 min /100stopni /2obr

  5. 5. Zebrać pianę i wlać do butelek twist , najlepiej smakuje zimny

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

po otwarciu przechowywać w lodówce 1 dzień , zamkniete może stać do 2 tygodni. Winogron ciemny ogrodowy przepuszczam przez sokowirówkę aby odzielić pestki i skórki.  Taki sok przechowuję w plastkowym pudełku w zamrażalniku potem można go wykorzystać do soku a'la kubuś

 

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz