3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok arbuzowo - pomarańczowy z cytryną, świeżą bazylią i goździkami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Goździki

  • Kilka goździków

Świeża bazylia

  • Kilka gałązek świeżej bazylii

Cytryna

  • 1/2 cytryna

Arbuz

  • 1/4 miąższu arbuza z pestkami

Pomarańcza

  • 2 pomarańcze
5

Przygotowanie

  1. Z wyżej wymienionych składników wychodzi niecały litr soku. Oczywiście w zależności od owoców. W zależności od owoców także wychodzi smak, być może niektórzy będą chcieli np dosłodzić. Myślę żeby urozmaićić napój można dodać jeszcze parę składników, pracuję nad tym tmrc_emoticons.)

    Do garnka włożyć wszystkie produkty i zmielić na dużych obrotach (około 20 sek /obr 8 ) tak by rozdrobniły się goździki i pestki arbuza. Opcjonalnie najpierw mozna zmielić goździki i dodać arbuza bez pestek tmrc_emoticons.) ale one akurat moim zdaniem dodają "uroku" tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W zależności od różniącego się często smaku owoców, soczystości, miąższu itp ich ilości potrzebne do przepisu mogą się nieco różnić. Być może przepis może czasem wymagac dodania cukru...jak kto lubi tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy