 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 07/01/23
                            
                zmieniono dnia: 07/01/23
                    Składniki
Witalna mikstura pestek dyni z orzechami włoskimi miodem i cytryną
- 150 g pestek dyni
- 150 g orzech włoski, łuskany
- 1 cytryna, do wyciśnięcia na sok
- 300 g miodu, miod naturalny lany
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać 150 g pestek z dyni
- Do naczynia miksującego wsypać 150 g orzechów włoskich łuskanych
- Założyć miarkę
 "Miksowanie" zmiksować przez 6 sekund przy obrotach 6 "Miksowanie" zmiksować przez 6 sekund przy obrotach 6
 "Miksowanie" zmiksować przez 9 sekund przy obrotach 8 "Miksowanie" zmiksować przez 9 sekund przy obrotach 8
- Do naczynia miksującego wlać sok z jednej cytryny (bez pestek!)
- Do naczynia miksującego wlać 300 g miodu naturalnego ciekłego
- Założyć miarkę, zmiksować 15 s/obr. 3
- W przypadku, gdyby miksowanie nie było wystarczające operację powtórzyć albo po przelaniu zawartości naczynia do słoika – zmiksować ręcznie
Porady
Dla celów zdrowotnych spożywać jedną łyżkę mikstury rano na czczo.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze