3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smoothie z jabłka i szpinaku


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Smoothie

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g szpinaku, świeży lub mrożony
  • 1 jabłko
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soku z cytryny
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Smoothie
  1. Do Blokada naczynia miksującego wrzucić szpinak i jabłko i zmiksować 10s/obr. 8

    (jeśli szpinak jest mrożony, można wydłużyć czas miksowania i w międzyczasie zgarnąć kopystką wszystko na dno Blokada naczynia miksującego)

  2. Kopystką zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia i dodać jogurt naturalny i sok z cytryny, zmiksować 5s/obr. 5

  3. Podawać tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jedna porcja smoothie zawiera 149 kcal


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy