Składniki
0 litr/litra/litry/litrów
mleko kokosowe
- 1 litra woda
- 250 g wiórek kokosowych
-
6
8h 7min
Czas całkowity 8h 7minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Wiórki wsypujemy do "Blokada naczynia miksującego" i zalewam przegotowaną lub mineralną wodą. Odstawiam na noc.
2. Rano podgrzewam tak, aby wiórki z wodą były dobrze ciepłe, tak mniej więcej do 60-70°/4,5min/obr.4 (z nałożoną miarką) czyli na tyle ciepło aby parzyło w palce.
3. Masę miksuję 1min/obr.10
4. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce.
mleko kokosowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz