3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MLEKO KOKOSOWE wg Olga Smile


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

mleko kokosowe

  • 1 litra woda
  • 250 g wiórek kokosowych
  • 6
    8h 7min
    Czas całkowity 8h 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    mleko kokosowe
  1. 1. Wiórki wsypujemy do Blokada naczynia miksującego i zalewam przegotowaną lub mineralną wodą. Odstawiam na noc.

  2. 2. Rano podgrzewam tak, aby wiórki z wodą były dobrze ciepłe, tak mniej więcej do 60-70°/4,5min/obr.4 (z nałożoną miarką) czyli na tyle ciepło aby parzyło w palce.

  3. 3. Masę miksuję 1min/obr.10

  4. 4. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy