Tu jesteś:
4
Składniki
300 g
ziarna kawy
- 300 g kawy
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- podgrzej tem.60 oC; poz.2
- mielenie :1.30 min. poz.10
wrzuć do TM ok. 300g ziaren kawy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mielenie kawy do kawiarki - ustawiamy obr.8
więcej o mieleniu i parzeniu kawy na blogu:
https://zapraszamdostolu.pl/kawa-sama-sie-nie-zrobi/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJoanna_Poziomka:udało się dopasować parametry?
Joanna_Poziomka:udało się dopasować parametry?
Nnn
Nnn
katarzynaims
Kawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach...
Kawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach jest za drobna do ekspresu kolbowego. Niestety zapycha się i w rezultacie nie zaparza.
Próbowałam skrócić czas do 1 min. i 40 s. Nic nie dało.
Moze zmniejsze obroty do 9 😊
Fajnie i szybko , polecam bardzo
Fajnie i szybko , polecam bardzo
Fajnie i szybko dziki
Fajnie i szybko, dzięki
Dzięki wielkie
Dzięki wielkie
a ile pózniej trzeba takà kawę...
a ile pózniej trzeba takà kawę gotować aby byla dobra?
Pozdrawiam
Agata