3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mielenie kawy


Wydrukuj:
4

Składniki

300 g

ziarna kawy

  • 300 g kawy
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    wrzuć do TM ok. 300g ziaren kawy
  1. podgrzej tem.60 oC; poz.2
  2. mielenie :1.30 min. poz.10
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mielenie kawy do kawiarki - ustawiamy obr.8

więcej o mieleniu i parzeniu kawy na blogu:

https://zapraszamdostolu.pl/kawa-sama-sie-nie-zrobi/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nnn

    Zgłoszony przez Katarzyna.ims na lipca 28, 2022 at 09:58.

    Nnn

    katarzynaims

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach...

    Zgłoszony przez Joanna_Poziomka na marca 12, 2020 at 20:58.

    Kawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach jest za drobna do ekspresu kolbowego. Niestety zapycha się i w rezultacie nie zaparza.
    Próbowałam skrócić czas do 1 min. i 40 s. Nic nie dało.
    Moze zmniejsze obroty do 9 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajnie i szybko , polecam bardzo

    Zgłoszony przez Grazik na lutego 5, 2020 at 16:30.

    Fajnie i szybko , polecam bardzoLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajnie i szybko dziki

    Zgłoszony przez Hanna8781 na maja 11, 2017 at 19:47.

    Fajnie i szybko, dzięki Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki wielkie

    Zgłoszony przez ruuuuuda666 na stycznia 21, 2017 at 14:01.

    Dzięki wielkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a ile pózniej trzeba takà kawę...

    Zgłoszony przez Agata Michaud na października 24, 2016 at 07:22.

    a ile pózniej trzeba takà kawę gotować aby byla dobra?

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze