Tu jesteś:
4
Składniki
300 g
ziarna kawy
- 300 g kawy
5
Przygotowanie
podgrzej tem.60 oC; poz.2
mielenie :2 min. poz.10
wrzuć do TM ok. 300g ziaren kawy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
więcej o mieleniu i parzeniu kawy na blogu:
//alicjakwkrainie.blogspot.com/2016/02/kawa-sama-sie-nie-zrobi.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach...
Kawa zmielona w tym czasie i w takich obrotach jest za drobna do ekspresu kolbowego. Niestety zapycha się i w rezultacie nie zaparza.
Próbowałam skrócić czas do 1 min. i 40 s. Nic nie dało.
Moze zmniejsze obroty do 9 😊
Fajnie i szybko , polecam bardzo
Fajnie i szybko , polecam bardzo
Fajnie i szybko dziki
Fajnie i szybko, dzięki
Dzięki wielkie
Dzięki wielkie
a ile pózniej trzeba takà kawę...
a ile pózniej trzeba takà kawę gotować aby byla dobra?
Pozdrawiam
Agata