3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Likier z kukułek


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

  • 300 g cukierków ,,KUKUŁKI"
  • 250 g wódki
  • 250 g mleka
  • 5 żółtek
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia wkładamy kukułki i miksujemy na proszek ( czas 60sek. obr. poz. Turbo)

    Dodajemy żółtka, mleko i nastawiamy na 10 min. temp. 65 ˚obr. poz. 3,

    5 minut przed końcem wlewamy przez otwór wódkę.

    Doskonały jest jako polewa do sernika lub do szarlotki.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • No i jest, super likierek dla kobiet...

    Zgłoszony przez rogalik na października 16, 2016 at 13:52.

    No i jest, super likierek dla kobiet...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kukułki kupione, jutro

    Zgłoszony przez rogalik na października 15, 2016 at 23:37.

    Kukułki kupione, jutro działamy...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie ciut za mocny

    Zgłoszony przez xxkasiekkxx na listopada 30, 2014 at 22:49.

    Dla mnie ciut za mocny tmrc_emoticons.)

    xxkasiekkxx

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Mam TM  :) ale nie

    Zgłoszony przez izabela.s na września 1, 2012 at 18:37.

    Witam.

    Mam TM  tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) ale nie mam na liczniku tem. 65.C?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPIS BARDZO ŁATWY, BARDZO

    Zgłoszony przez romi1959 na kwietnia 1, 2012 at 18:29.

    PRZEPIS BARDZO ŁATWY, BARDZO SZYBKI NO I EFEKT. PYCHOTKA. WIĘCEJ TAKICH PRZEPISÓW  tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • msocha napisał: A jak mam

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 4, 2011 at 20:33.

    msocha


    A jak mam ustawić 65 stopni? Albo 60 albo 70 chyba? 



    Ja gotowałam na tem.60 st.C. Temperatura 65 st. chyba dotyczy TM21.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jak mam ustawić 65 stopni?

    Zgłoszony przez msocha na grudnia 4, 2011 at 19:51.

    A jak mam ustawić 65 stopni? Albo 60 albo 70 chyba? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPIS  JEST

    Zgłoszony przez basiaaa1955 na lipca 21, 2011 at 11:50.

    PRZEPIS  JEST  REWELACYJNY..... NIE MOZNA SIE  OPAMIETAC  SMAKUJAC GO.....!!!!!  tmrc_emoticons.8)

    POZDRAWIAM,BASIA 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze