3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

likier cytrusowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

likieru

  • 100 gramów kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 500 gramów wódki czystej
  • 300 gramów soku pomarańczowego
  • 4 Mandarynki
  • 2 duze cytryny
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    likieru cytrusowego
  1. wycisnij sok z cytryn do miski, uzywajc koszyczka jako sitka, wrzuc obrane mandarynki, dodaj cala paczke skorki pomaranczowej, dolej sok i wsyzstko zblenduj 30 sek/predkosc 8-10

  2. podgrzewaj powstaly napoj przez 10 minut/temp 98 stopni/predkosc 1,5

  3. teraz zdejmij miarke, ustaw czas na 30 sekund/predkosc 3 i powoli dolewaj wodke

  4. powstaly likier wlej goracy do butelki/butelek i zaczekaj az ostygnie zanim zamkniesz. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

mozna napoj doslodzic zaraz po zblenowaniu czyli po pierwszym kroku jesli wydaje sie zbyt kwasny


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy