3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

likier cytrusowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

likieru

  • 100 gramów kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 500 gramów wódki czystej
  • 300 gramów soku pomarańczowego
  • 4 Mandarynki
  • 2 duze cytryny
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    likieru cytrusowego
  1. wycisnij sok z cytryn do miski, uzywajc koszyczka jako sitka, wrzuc obrane mandarynki, dodaj cala paczke skorki pomaranczowej, dolej sok i wsyzstko zblenduj 30 sek/predkosc 8-10

  2. podgrzewaj powstaly napoj przez 10 minut/temp 98 stopni/predkosc 1,5

  3. teraz zdejmij miarke, ustaw czas na 30 sekund/predkosc 3 i powoli dolewaj wodke

  4. powstaly likier wlej goracy do butelki/butelek i zaczekaj az ostygnie zanim zamkniesz. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

mozna napoj doslodzic zaraz po zblenowaniu czyli po pierwszym kroku jesli wydaje sie zbyt kwasny


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy