Tu jesteś:
4
Składniki
2 butelka/butelki/butelek
Irlandzki likier (Baileys)
- 1 łyżeczki Kawa rozpuszczalna
- 2 łyżeczki kakao
- 190 g śmietany, 36% tłuszczu
- 190 g mleko
- 400 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 1 łyżek miodu
- 250 g whisky
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym.
Wymieszać 1min/obr6.
Schłodzić w lodówce minimum 12godz.
Gotowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przechowywać w lodówce.
Likier rozwartwia się, przed podaniem należy wstrząsnąć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz