Tu jesteś:
4
Składniki
1 osoba/osoby
Imbirówka
- 35-40 g korzeń imbiru, świeży
- 1-2 łyżeczki kurkuma, suszona, mielona
- 1 szczypty pieprz cayenne, mielony
- 1 cytryna
- 2 łyżki Miód
- 1,2 litra woda
-
6
24min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wkładamy imbir pokrojony na kawałki
- Dodajemy 200 ml wody
- miksujemy 30s/ obr. 10
- Dodajemy kurkumę, pieprz i dolewamy resztę wody
- Gotujemy 8 min/ 100C/obr. 1
- Przelewamy do dzbanka, czekamy aż troche przestygnie i dodajemy sok z cytryny i miód.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz