Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
CYDRowy napój z whisky
- 0,7 butelki cydru
- 6 moreli suszonych, bez pestek
- 6-8 śliwek suszonych, bez pestek
- żurawina, suszona, kilka sztuk
- 2 szczypty cukier waniliowy
- 80 gramów soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- skórka z pomarańczy
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, połówka
- 2 kulki ziele angielskie
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 3 szczypty kardamon, mielony
- 5 goździków
- 15 gramów cukru trzcinowego, nierafinowego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.wrzucamy wszystko do
"Blokada naczynia miksującego"
2.ustawiamy 10-12' / 90 st /"Obroty wsteczne" / obr.1
3.odcedzamy przez sitko lub koszyczek i do szklanek
4.do smaku i wg upodobania dodajemy Whisky
5.smakuje wyśmienicie
cydrowy napój z whisky
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
składniki można zmieniać wg własnego upodobania, można dodać suszone jabłka, anyż itp - co kto lubi i na co mamy ochotę w danej chwili...
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz