Składniki
4 porcja/porcje/porcji
NA BOMBARDINO
- 350 g śmietany ,36% tłuszczu, schłodzonej
- 350 g likieru jajecznego
- wiórki czekoladowe do dekoracji
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać śmietanę, ubijać 2 – 2,5min / obr.3. Należy obserwować stopień ubicia śmietany aby nie powstało masło. Zdjąć motylek. Bitą śmietanę przełożyć do innego naczynia, odstawić.
Do naczynia miksującego wlać likier, podgrzać 3min / 60*C /obr.3
Likier przelać do 4 szklanek, wypełniając je do połowy, drugą połowę uzupełnić bitą śmietaną, wierzch drinków udekorować wiórkami czekoladowymi.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
BOMBARDINO
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
1. Czekoladę można rozdrobnić w urządzeniu TM, w tym celu należy do naczynia miksującego włożyć 50g czekolady, rozdrobnić 4s / obr.8.
2. Wiórki czekoladowe można zastąpić cynamonem.
3. Do wykonania drinka Bombardino polecam mój przepis na adwokat :
//www.przepisownia.pl/przepisy/adwokat-vel-ajerkoniak/462503
Przepis na BOMBARDINO pochodzi z najnowszego Newslettera.
[[wysiwyg_imageupload:2284:]]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychota! 👍👍👍
Pychota! 👍👍👍
to musi być pyszne, coś czuję
to musi być pyszne, coś czuję że jutro to zrobię...
barswi zapraszam do
barswi zapraszam do wypróbowania
No pewnie w weekend trzeba
No pewnie w weekend trzeba będzie spróbować...
Dziękuję bardzo Przepis z
Dziękuję bardzo
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="
" height="19" width="19"> Przepis z Newslettera Thermomixa
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/wink.png" alt="
" height="19" width="19">
Ciekawy przepis
Ciekawy przepis
Nero bardzo się cieszę,że
Pięknie wygląda ,a jeszcze
Pięknie wygląda ,a jeszcze lepiej smakuje.