thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/11/14
zmieniono dnia: 08/07/17

Składniki

Napój

  • 2 czubate łyżeczki karob lub kakao gorzkie
  • 300 g mleko ryżowe, wykonane w Thermomix
  • 5 g oleju kokosowego
  • 100 g kasza jaglana ugotowana
  • 40 g daktyle suszone bez pestek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Napój czekoladowo-jaglany
  1. 1- daktyle zmielić 6sek/obr6

    2- dodać kasze jaglana, olej zmielić 6sek/obr6

    3- dodać mleko ryżowe, karob lub kakao zmielić 30sek/obr10

Porady

Napój wychodzi gęsty i aksamitny, w razie potrzeby można dodać niewielka ilość wody.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Aksamitny napój czekoladowo-jaglany

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 6, 2015 at 17:10

    po prostu pychatmrc_emoticons.))))

  • maja 22, 2015 at 17:54
    5.0

    Przepis łatwy i szybki. Bardzo dobry "budyń". Właśnie przemycilam dziecku kasze jaglaną i daktyle. Dzięki tmrc_emoticons.-D 

  • marca 5, 2015 at 09:16

    Dla mnie to pożywny i smaczny deser-jak budyń bez dodatku chemii-samo zdrowie!!!!. Można dodać więcej daktyli jak ktoś woli słodsze. Polecamtmrc_emoticons.)

  • listopada 22, 2014 at 16:08

    Pycha!

    Zrobiłam go na bazie zbyt gęstego mleka ryżowego (przepis z przepisowni - nie wiem co poszło nie tak...) ale i tak jest pyszny! Dodałam więcej daktyli, bo dla mnie był za mało słodki. Świetny jako zdrowy deser bez cukru. Następnym razem wrzucę na dno pucharka mus malinowy!