3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Aksamitny napój czekoladowo-jaglany


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Napój

  • 2 czubate łyżeczki karob lub kakao gorzkie
  • 300 g mleko ryżowe, wykonane w Thermomix
  • 5 g oleju kokosowego
  • 100 g kasza jaglana ugotowana
  • 40 g daktyle suszone bez pestek
5

Przygotowanie

    Napój czekoladowo-jaglany
  1. 1- daktyle zmielić 6sek/obr6

    2- dodać kasze jaglana, olej zmielić 6sek/obr6

    3- dodać mleko ryżowe, karob lub kakao zmielić 30sek/obr10

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Napój wychodzi gęsty i aksamitny, w razie potrzeby można dodać niewielka ilość wody.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • po prostu pycha:))))

    Zgłoszony przez manta6 na czerwca 6, 2015 at 17:10.

    po prostu pychatmrc_emoticons.))))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis łatwy i szybki.

    Zgłoszony przez Mała_Mi na maja 22, 2015 at 17:54.

    Przepis łatwy i szybki. Bardzo dobry "budyń". Właśnie przemycilam dziecku kasze jaglaną i daktyle. Dzięki tmrc_emoticons.-D 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie to pożywny i smaczny

    Zgłoszony przez Ewawis na marca 5, 2015 at 09:16.

    Dla mnie to pożywny i smaczny deser-jak budyń bez dodatku chemii-samo zdrowie!!!!. Można dodać więcej daktyli jak ktoś woli słodsze. Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha! Zrobiłam go na bazie

    Zgłoszony przez Marris na listopada 22, 2014 at 15:08.

    Pycha!

    Zrobiłam go na bazie zbyt gęstego mleka ryżowego (przepis z przepisowni - nie wiem co poszło nie tak...) ale i tak jest pyszny! Dodałam więcej daktyli, bo dla mnie był za mało słodki. Świetny jako zdrowy deser bez cukru. Następnym razem wrzucę na dno pucharka mus malinowy!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze