Składniki
4 osoba/osoby
- 250 gramów zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na kawalki
- 1200 gramów solonej wody
- 300 gramów czerwonego ryzu, czas got. 14min
- 2 ugotowane jajka na twardo, pokrojone na plasterki
- 120 gramów oliwek, czarnych, bez pestek
- 300 gramów malych pomidorkòw, przekrojonych na pòl
- pieprz, sól do smaku
- sos sojowy
- olej z oliwek do smaku, niekoniecznie
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Fasolke ulozyc w Varomie. Do garnka wlac wode, wlozyc pusty koszyczek, zamknac, zalozyc Varome,: 15min / Varoma / obr 2.. Dodac ryz przez otwòr w pokrywce, gotowac: 14min / Varoma / obr 1. Odcedzic ryz, przeplukac go zimna woda i ponownie odcedzic. Dodac fasolke, jajka, oliwki i pomodorki. Doprawic sosem sojowym oraz sola i olejem, jesli jest potrzeba.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Espátula
kup teraz -
Copo completo Bimby® TM6
kup teraz
Porady
Fasolka powinna byc srednio- miekka. Jesli ktos woli mieksza, przedluzyc czas gotowania, przed dodaniem ryzu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz