3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiosenna lekka salatka z czerwonego ryzu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 250 gramów zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na kawalki
  • 1200 gramów solonej wody
  • 300 gramów czerwonego ryzu, czas got. 14min
  • 2 ugotowane jajka na twardo, pokrojone na plasterki
  • 120 gramów oliwek, czarnych, bez pestek
  • 300 gramów malych pomidorkòw, przekrojonych na pòl
  • pieprz, sól do smaku
  • sos sojowy
  • olej z oliwek do smaku, niekoniecznie
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Fasolke ulozyc w Varomie. Do garnka wlac wode, wlozyc pusty koszyczek, zamknac, zalozyc Varome,: 15min / Varoma / obr 2.. Dodac ryz przez otwòr w pokrywce, gotowac: 14min / Varoma / obr 1. Odcedzic ryz, przeplukac go zimna woda i ponownie odcedzic. Dodac fasolke, jajka, oliwki i pomodorki. Doprawic sosem sojowym oraz sola i olejem, jesli jest potrzeba.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Fasolka powinna byc srednio- miekka. Jesli ktos woli mieksza, przedluzyc czas gotowania, przed dodaniem ryzu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy