3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Risotto z dynia - wariant


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 320 gramów ryżu
  • 1 galazka rozmarynu
  • 1 lyzka kostki rosolowej TM + sòl do smaku, jesli trzeba
  • 2 marchewki, male, pokrojone na kawalki
  • 1 miarka bialego wytrawnego wina
  • 700 gramów gorącej wody lub troszke wiecej, jesli zajdzie potrzeba
  • 30 gramów Masla
  • 250 gramów dyni pokrojonej w duza kostke
  • 45 gramów oleju z oliwek
  • 50 gramów parmezanu, tartego
  • 125 gramów mozzarelli ( 1 kulka)
  • 1 Cebula czerwona
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc cebule: 4sek / obr 5. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac marchewki, dynie, rozmaryn: 3min / Varoma/ obr 1. Zmiksowac wszystko: 5sek / obr 5. Dodac ryz, rosolek: 2min / Counter-clockwise operation / 100° / Gentle stir setting. Dodac wino z przechylona miarka: 1min / Counter-clockwise operation / 100° / Gentle stir setting. Dodac goraca wode, gotowac wg czasu na opakowaniu: ... min / Counter-clockwise operation / 100° / Gentle stir setting. Dodac maslo i parmezan: 2min / Counter-clockwise operation / obr 3. Przelozyc na talerze, dekorowac mozzarella pokrojona w kostke.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy