Składniki
4 osoba/osoby
- 320 gramów ryżu
- 1 galazka rozmarynu
- 1 lyzka kostki rosolowej TM + sòl do smaku, jesli trzeba
- 2 marchewki, male, pokrojone na kawalki
- 1 miarka bialego wytrawnego wina
- 700 gramów gorącej wody lub troszke wiecej, jesli zajdzie potrzeba
- 30 gramów Masla
- 250 gramów dyni pokrojonej w duza kostke
- 45 gramów oleju z oliwek
- 50 gramów parmezanu, tartego
- 125 gramów mozzarelli ( 1 kulka)
- 1 Cebula czerwona
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 4sek / obr 5. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1. Dodac marchewki, dynie, rozmaryn: 3min / Varoma/ obr 1. Zmiksowac wszystko: 5sek / obr 5. Dodac ryz, rosolek: 2min / "Obroty wsteczne" / 100° / "Mieszanie" . Dodac wino z przechylona miarka: 1min / "Obroty wsteczne" / 100° / "Mieszanie" . Dodac goraca wode, gotowac wg czasu na opakowaniu: ... min / "Obroty wsteczne" / 100° / "Mieszanie" . Dodac maslo i parmezan: 2min / "Obroty wsteczne" / obr 3. Przelozyc na talerze, dekorowac mozzarella pokrojona w kostke.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz