3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron ryżowy ze szpinakiem i tofu (bezglutenowe, wegańskie)


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Makaron ryżowy ze szpinakiem i tofu (bezglutenowe, wegańskie)

  • 20-25 g ząbka czosnku (6szt.)
  • 15 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 180 g tofu, świeżego (1 kostka), GMO free
  • 400 g napoju migdałowego, Vemondo z Lidla - 3 składniki
  • 150g g liści szpinaku, świeżych
  • 25 g niekatywnych płatków drożdżowych
  • 1,5 łyżeczki czarnej soli kala namak, płaska łyżeczka
  • 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g bloku Epic Mature, Cheddar Flavour (Vio Life)
  • 400 g makaronu ryżowego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do dużej szklanej miski i odstawić.
  2. Czosnek 20-25 g ząbka czosnku (6szt.) obrać, wrzucić do termomiksa, wlać 15 g oliwy z oliwek extra vergine i rozdrobnić.10 s/obr. 5
  3. Osunąć czosnek ze ścianek naczynia miksującego przy użyciu kopystki, po czym uruchomić maksymalne grzanie na około 9 minut w celu delikatnego sprażenia czosnku. Z pewnością wyczujesz ten aromatyczny zapach. .9 min/Varoma/obr. 0.5
  4. Po uprażeniu czosnku dodać 180 g tofu, świeżego (1 kostka), GMO free i rozdrobnić.40 s/obr. 4.5
  5. Zmniejszyć tempreraturę na około 40 stopni, dodać 400 g napoju migdałowego, Vemondo z Lidla - 3 składniki i delikatnie podgrzać przez kilka minut. 4 min/40°C/obr. 2
  6. Na koniec dodać 150g g liści szpinaku, świeżych do naczynia miksującego i rozdrobnić. 30 s/obr. 6
  7. Gotowym sosem polać makaron i dobrze razem wymieszać. Podawać posypane serem lub suszonymi pomidorami. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zwróć uwagęna skład mleka migdałowego!
Możesz użyć paczki gotowego do spożycia, umytego szpinaku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy