Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 1 Glowka Kalafiora
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Istnieje pare sposobow na ugotowanie ryzu kalafiorowego, takze rozne metody mielenia -wszystkie sprawdzone i wszystkie dobre.
Mielenie kalafiora:
1. Wrzuc male kawalki kalafiora do miski TM - zmiel pr 4 20-30sek. Jesli wolisz drobniejsze ziarna -zmiel dodatkowo 5 sek
2. Wrzuc male kawalki kalafiora do miski TM -zmiel na
"Obroty wsteczne" pr 4-5, 5-6 sek. Aby uzyskac drobniejsze ziarna zmiel dodatkowo 5 sek
A takimi sposobami mozemy go ugotowac:
1. Zostaw zmielonego kalafiora w misce TM -gotuj 3-6min (zalezy czy wolisz chrupki czy miekki)
"Obroty wsteczne" 100 st, pr 1. Nie potrzeba dodawac wody!
2. Przesyp kalafior do koszyczka, wlej 1000gr wody i gotuj 25min, Varoma pr 3.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ryz kalafiorowy jest bardzo popularny wsrod osob ktore stosuja diete Paleo - jest swietna i zdrowa alternatywa dla wysokoweglowodanowego ryzu.
Polecam inne smaczne, zdrowe i bardzo popularne przepisy Paleo ktore zamiescilam.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNo a dla tych którzy smaku surowego nie lubią...
No a dla tych którzy smaku surowego nie lubią (tak jak ja) zamieszczam przepis
Ryż z kalafiora jest mega ja go nie gotowałem bo...
Ryż z kalafiora jest mega ja go nie gotowałem bo na surowo smakuje rewelacyjnie i pozatym surowy jest zdrowszy
cool: