3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Kotleciki z kaszy gryczanej


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 20 g masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 250 g sera mozzarella
  • 2 jajka
  • 1 łyzka majonezu
  • 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 200 g kaszy gryczanej, w woreczkach
  • 3 łyżki bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kotleciki z kaszy gryczanej z mozzarellą
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, wsypać 2 łyżeczki soli, założyć koszyczek. Do koszyczka włożyć woreczki z kaszą i gotować - czas 25 minut, 100 st., obr.na poz.1.

     

    Wyjąć koszyczek, odstawić kaszę do ostygnięcia. Umyć i wysuszyć naczynie miksujące.

     

    2. Do naczynia wrzucić cebulę i czosnek, rozdrobnić - czas.3 sek. obr.poz.6, zgarnąć kopystką ze scianek na dno naczynia. Dodać masło i dusić 2 minuty, Varoma, obr.poz.1.

     

    3. Dodać pietruszkę i ser mozzarella, rozdrobnić 5 sek.obr.poz. 4. Dodać ugotowaną kaszę, jajka, majonez, bułkę tartą, sól, pieprz, oregano i wyrobić przy pomocy kopystki czas.20 sek.obr.poz.5.

     

    4. Z przygotowanej masy formować kotleciki wilgotnymi dłońmi, lekko spłaszczyć i panierować w bułce tartej. UWAGA! Zbyt spłaszczone kotleciki się nam rozpadną. Najlepiej formuować takie o średnicy ok. 7cm. i wysokie na 3cm. Smazyć na rozgrzanej patelni na oleju na złoty kolor.

     

    5. Koteciki podawać z sosem pieczeniowym lub pieczarkowym oraz surówką bądź sałatką.

     

     

    Życzę smacznego tmrc_emoticons.)

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciekawy przepis

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 29, 2017 at 20:49.

    Ciekawy przepis Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre z tym ze ja

    Zgłoszony przez Annetta na marca 13, 2016 at 20:44.

    bardzo dobre z tym ze ja rozdrobnialam dwa razy bo po pierwszym razie jeszcze kawalki skladniki byly dosc grube, nastepnym razem zrobie z sosem grzybowym 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre!

    Zgłoszony przez toniunia na marca 12, 2016 at 13:10.

    bardzo dobre!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne kotleciki. Wczoraj

    Zgłoszony przez marmag na lutego 2, 2016 at 13:55.

    Pyszne kotleciki. Wczoraj robiłam na kolacje. Smakowało całej rodzince , a dodam ze mam małe dzieci , które sie tym zjadały

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze