3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybki, niedrogi obiad - masa serowa zapiekana w cieście francuskim


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Farsz do ciasta francuskiego

  • 2 jajka
  • 1 kostka, fety
  • 1 kostka, sera śmetankowego 250 gr lub twarogu
  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • pieprz do smaku, (opcjonalne)
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie farszu
  1. Sery, 1 jajko i 1 białko zmiksować 20 s obr 5. Można też dodać pieprz lub inne przyprawy do smaku, ale nie sól bo feta jest b. słona. Blache wyscielić papierem. Masę wyłożyć na pierwszy płat, przykryć drugim płatem i posmarować żółtkiem. Piec ok 20 min. temp. 180C.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Danie smakuje też następnego dnia, odgrzane w piekarniku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy