Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Farsz do ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 1 kostka, fety
- 1 kostka, sera śmetankowego 250 gr lub twarogu
- 2 płaty ciasta francuskiego
- pieprz do smaku, (opcjonalne)
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Sery, 1 jajko i 1 białko zmiksować 20 s obr 5. Można też dodać pieprz lub inne przyprawy do smaku, ale nie sól bo feta jest b. słona. Blache wyscielić papierem. Masę wyłożyć na pierwszy płat, przykryć drugim płatem i posmarować żółtkiem. Piec ok 20 min. temp. 180C.
Przygotowanie farszu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Danie smakuje też następnego dnia, odgrzane w piekarniku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz