3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pieczarkowy z bazylią :)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Sos

  • sól i pieprz i pieprz ziołowy do smaku
  • 200 gramów gęstej śmietany 18%
  • 450 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • ok 1 łyżeczki wegety warzywnej do smaku
  • pół płaskiej łyżeczki suszonej bazylii
  • 40 gramów masła
  • 200 gramów cebuli
5

Przygotowanie

    sos pieczarkowy
  1. Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować 6 sek/ obr.6

    Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki, dodać masło i dusić 3min/Varoma/ obr.1

  2. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.

    Dodać do naczynia miksującego z uduszoną cebulą i dusić 10 min./100°C/ Counter-clockwise operation /Gentle stir setting

  3. Dodać 200 gramów gęstej śmietany, doprawić solą i pieprzem i pozostałymi przyprawami.

    Duścić kolejne 6 min./100°C/ Counter-clockwise operation /Gentle stir setting

  4. Podawać z mięsem, ziemniakami czy plackiami ziemniaczanymi

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry właśnie zrobiłam. ...

    Zgłoszony przez Annacaban na października 11, 2017 at 12:35.

    Bardzo dobry właśnie zrobiłam. ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze