Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Sos

  • sól i pieprz i pieprz ziołowy do smaku
  • 200 gramów gęstej śmietany 18%
  • 450 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • ok 1 łyżeczki wegety warzywnej do smaku
  • pół płaskiej łyżeczki suszonej bazylii
  • 40 gramów masła
  • 200 gramów cebuli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sos pieczarkowy
  1. Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować 6 sek/ obr.6

    Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki, dodać masło i dusić 3min/Varoma/ obr.1

  2. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.

    Dodać do naczynia miksującego z uduszoną cebulą i dusić 10 min./100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Mieszanie"Mieszanie"

  3. Dodać 200 gramów gęstej śmietany, doprawić solą i pieprzem i pozostałymi przyprawami.

    Duścić kolejne 6 min./100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Mieszanie"Mieszanie"

  4. Podawać z mięsem, ziemniakami czy plackiami ziemniaczanymi

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos pieczarkowy z bazylią :)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?