Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Sos
- sól i pieprz i pieprz ziołowy do smaku
- 200 gramów gęstej śmietany 18%
- 450 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
- 3 łyżki posiekanej pietruszki
- ok 1 łyżeczki wegety warzywnej do smaku
- pół płaskiej łyżeczki suszonej bazylii
- 40 gramów masła
- 200 gramów cebuli
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Zmiksować 6 sek/ obr.6
Zgarnąć na dno naczynia przy pomocy kopystki, dodać masło i dusić 3min/Varoma/ obr.1
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
Dodać do naczynia miksującego z uduszoną cebulą i dusić 10 min./100°C/ "Obroty wsteczne" /"Mieszanie"
Dodać 200 gramów gęstej śmietany, doprawić solą i pieprzem i pozostałymi przyprawami.
Duścić kolejne 6 min./100°C/ "Obroty wsteczne" /"Mieszanie"
Podawać z mięsem, ziemniakami czy plackiami ziemniaczanymi
SMACZNEGO
sos pieczarkowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry właśnie zrobiłam. ...
Bardzo dobry właśnie zrobiłam. ...