3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryż a'la belriso


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 250 g ryżu
  • 330 g smietanki 30% lub 36%
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 kostki masła
  • 3 obrane, wydrążone z gniazd nasiennych jabłka, pokrojone w talarki lub małą kosteczkę
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia misującego Blokada naczynia miksującego wlać 1000g wody i sól włożyć koszyczek następnie wsypać ryż i gotować 30 min /100 C/obr1.

     

    Wyłożyć koszyczek z ryżem, wylać wodę z naczynia misującego.

     

    Do naczynia wlewamy śmietanke, dodajemy cukier, cynamon, cukier waniliowy 1 min obr. 6.

     

    Następnie ustawiamy 5 min/obr 1 i dodajemy przez otwór po łyżce ryżu.

     

    Miskę żaroodporną wysmarować masłem wkładając na przemian masę ryżową i jabłka. Na wierz poukładać masło.

    Piec 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.

     

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam użyć ryżu arborio, do

    Zgłoszony przez synthia na maja 21, 2014 at 14:24.

    Polecam użyć ryżu arborio, do risotto. Jest bardziej okrągły,ma pękaty kształt i fajnie chłonie smaki pęczniejąc. Nie wolno go jednak  płukać przed użyciem, aby ni stracił skrobi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobilam, pychotka, na

    Zgłoszony przez jajciucha na sierpnia 4, 2013 at 12:24.

    zrobilam, pychotka, na niedzielne leniwe sniadanko dla calej rodziny-super!

    dzieciom bardzo smakowalotmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla nie lubiących jabłek

    Zgłoszony przez annusiaa na września 27, 2012 at 17:42.

    Dla nie lubiących jabłek proponuję opcję z bakaliami tmrc_emoticons.)

    życzę smacznego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny:bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 26, 2012 at 23:28.

    Bardzo smacznyBig Smile Big Smile Tyle, ze z mlekiem i rodzynkamitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja bardzo często robię ryz

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 26, 2012 at 23:14.

    Ja bardzo często robię ryz zapiekany z jabłuszkami, ale nigdy nie przygotowywałam ryżu w TM tmrc_emoticons.(  Anusiu dziękuję za przepis Love Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny przepis, taki ryż jest

    Zgłoszony przez magi1 na września 26, 2012 at 21:00.

    Fajny przepis, taki ryż jest pyszny, moja Mama często taki robiła jak byłam małą dziewczynką i troszku starszą też tmrc_emoticons.;) dzieki za przepis, wyprobuję tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze