 
    
            Składniki
ciasto
- 300 g mąki orkiszowej razowej
- ok. 0,2 litra niesłodzonego mleka roślinnego
- 1 łyżeczek soli morskiej
- 10 g drożdży świeżych
farsz
- 500 g pieczarek
- 1 szczypty soli i pieprzu
- 1 łyżeczek octu balsamicznego
- olej
- szczypta tymianku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na początek przyrządzamy farsz. Do naczynnia miksującego wkładamy obrane i umyte pieczarki. Miksujemy 4 s./4 obr. - Dolewamy olej, dodajemy przyprawy i dusimy 15 min./Varoma/1 obr. - Przekładamy do innego naczynia i zostawiamy, by wystygło. 
- Po umyciu naczynia miksującego przygotowujemy ciasto. Wkładamy wszystkie potrzebne składniki i wrabiamy 2,5 min./  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" "Ciasto"- Wyrobione ciasto przekładamy do miski i zostawiamy do wyrośnięcia. 
- Do naczynia miskującego wlewamy wodę (ok. 1/2 litra) i ustawiamy na nim przystawkę Varoma. - Dłonie zwilżamy olejem i odrywamy porcję ciasta, spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy bułeczkę. Układamy na Varomie lekko przesmarowanej olejem. W sumie wychodzi 6 pyz. - Gotujemy ok. 15 min./Waroma/ 1 obr. - Podajemy polane cebulką zrumienioną na oliwie. 
farszu
Porady
Parujemy pyzy na głębszej tacy. Trzeba gotować dwukrotnie po 3 kluski.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze