3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyzy wielkopolskie z nadzieniem pieczarkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 300 g mąki orkiszowej razowej
  • ok. 0,2 litra niesłodzonego mleka roślinnego
  • 1 łyżeczek soli morskiej
  • 10 g drożdży świeżych

farsz

  • 500 g pieczarek
  • 1 szczypty soli i pieprzu
  • 1 łyżeczek octu balsamicznego
  • olej
  • szczypta tymianku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    farszu
  1. Na początek przyrządzamy farsz. Do naczynnia miksującego wkładamy obrane i umyte pieczarki. Miksujemy 4 s./4 obr.

    Dolewamy olej, dodajemy przyprawy i dusimy 15 min./Varoma/1 obr.

    Przekładamy do innego naczynia i zostawiamy, by wystygło.

  2. Po umyciu naczynia miksującego przygotowujemy ciasto. Wkładamy wszystkie potrzebne składniki  i wrabiamy 2,5 min./Closed lid/Dough mode

    Wyrobione ciasto przekładamy do miski i zostawiamy do wyrośnięcia.

  3. Do naczynia miskującego wlewamy wodę (ok. 1/2 litra) i ustawiamy na nim przystawkę Varoma.

    Dłonie zwilżamy olejem i odrywamy porcję ciasta, spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy bułeczkę. Układamy na Varomie lekko przesmarowanej olejem. W sumie wychodzi 6 pyz.

    Gotujemy ok. 15 min./Waroma/ 1 obr.

    Podajemy polane cebulką zrumienioną na oliwie.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Parujemy pyzy na głębszej tacy. Trzeba gotować dwukrotnie po 3 kluski.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy