3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszzzzzne papryki nadziewane :))))


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 6 porcji papryka żóltej i czerwonej
  • 500 g mięsa mielonego, u mnie z indyka
  • 100 g marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej
  • 300 g pomidora
  • 100 g cebulii
  • 2 ząbka czosnki
  • 30 g oliwy z oliwek lub oleju
  • 2 łyżki bazylia i oregano suszone
  • sól i pieprz, do smaku
  • 1 bułka, czerstwa, namoczona w mleku
  • 1 torebek ryżu
  • 1 jajko
5

Przygotowanie

    Papryczki nadziewane
  1. 1. Ryż gotujemy w garnku w osolonej wodzie.

    2.Do  thermomixa wkładamy przekrojoną na połówki cebulę i czosnek. Miksujemy 5 s./ obr.5. Dodajemy oliwę i dusimy 2 min./ Varoma/obr.1. W tym czasie oczyszczamy z gniazd nasiennych papryki i przekrajamy je na połówki.

    3. Następnie do cebuli dodajemy marchewkę i cukinię i miksujemy 6s./ obr.4. Przekładamy do innego naczynia.

    4. Do thermomiksa wkładamy pomidory i zioła. Miksujemy 20 s.? obr 1-10 ( stopniowo je zwiększając).

    5. Dodajemy wcześniej zrobiony farsz, dodajemy bułkę, jajko, mięso. Mieszamy 10 s/Counter-clockwise operation/poz.1. następnie dodajemy ugotowany ryż ( może być ciepły) i mieszamy 15 s/Counter-clockwise operation/ poz.1. Tak przygotowanym farszem wypełniamy nasze papryki.

    6. Układamy je na Varomie, do thermomixa wlewamy 1 l wody ( możemy podgrzać w czajniku, to szybciej nam się zacznie gotować) i gotujemy na parze 50 min? Varoma? obr.1.

    7. Rozkoszujemy się pysznościami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Papryki podajemy z ziemniaczkami i sosikiem pomidorowym ( takim jak do gołąbków).

                SMACZNEGO!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy