3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki dyniowe (wytrawne)


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto na placki dyniowe

  • 2 łyżeczki suszonego kopru
  • 1 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczki chili
  • 1 jajko
  • 260 g mąki pszennej
  • 1000 g surowej dynii, [obranej i pokrojonej na kawałki]
  • 15 g oleju z orzechów włoskich, [można zastąpić oliwą z oliwek]
  • 75 g cebuli
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    Smażenie placków dyniowych
  1. 1. Smażymy na rozgrzanej patelni po obu stronach, aż będą rumiane. Ja smażę na patelni bez oleju.

  2. Przygotowanie ciasta na placki dyniowe
  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. 1. W naczyniu umieścić cebulę i rozdrobnić - 5 sek. / obr. 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

     

    2. Dodać olej z orzechów włoskich i poddusić - 2 min. 30 sek. / Varoma / obr. 1.

     

    3. Dodać dynię i zmiksować przy pomocy kopystki - ok. 15-20 sek. / obr. 6. Dynia powinna mieć konsystencję pureé.

     

    4. Dodać resztę składników: mąkę, jajko i przyprawy. Zmiksować przy pomocy kopystki - ok. 30 sek. / obr. 8.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Polecam podać z jakąś sałatką i lekkim sosem.

U mnie liście szpinaku baby z pomidorami suszonymi w oleju, serem pleśniowym typu roquefort, całość posypana sezamem.

Sos robiam sama: paprykowo-pomidorowy z chili. Bardzo pikantny tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy