Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 20 g świeżych drożdży
- 180 g letniej wody
- 340 g mąki pszennej typ 00
- 20 g oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
DODATKI
- 500 g sera mozzarella
- 1 filet z kurczaka, (ugrilowany)
- 250 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek extra vergine
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzać do temperatury (250°C)
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto,
Wyrobić 2 min/"Ciasto"
Ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką i chwilę wyrabiać.
Następnie podzielić ciasto na dwie części i rozwałkować cienkie okrągłe placki.
Odstawić w ciepłe miejsce.
Do naczynia włożyć mozarellę , rozdrobnić 5s/obr5.
Przełożyć do innego naczynia , odstawić.
Szpinak zblanszować w gorącej wodzie , odcedzić - drobno posiekać
Ugrilowany filet z kurczaka rozdrobnić nożem lub palcami .
Do naczynia miksującego włożyć czosnek , rozdrobnić 3s/obr7.
Składniki zgarnąć na dno naczynia , dodać oliwę ,
wymieszać 5s/0br3.
Na przygotowane placki rozłożyć równomiernie ser , kurczaka i szpinak,
zostawiając ok 2 cm brzegu, polać oliwą z czosnkiem i piec 10 min ( 250°C)
CIASTO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pizza wychodzi najlepsza upieczona na kamieniu szamotowym .
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz