3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z kapustą i grzybami


Wydrukuj:
4

Składniki

Farsz

  • 100 g grzybów suszonych
  • 500 g kapusta kiszona
  • 150 g cebuli
  • 60 g masła
  • sól,pieprz,bulion,liść laurowy

Ciasto

  • 300 g mąki
  • 160 g gorącej wody
  • 10 g masła
  • szczypta soli
  • 6
    4h 30min
    Czas całkowity 4h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Grzyby włożyć do koszyczla,zalać wodą - gotować:
    20 min/100°C/Counter-clockwise operation/obr.1
    Po ugotowaniu grzyby przełożyć na patelnię,dodać cebulę,masło i dusić 10 min. W tym czasie Kapustę włożyć do koszyczka,zala wodą i gotować 25 min/100°C/Counter-clockwise operation/obr 1, Kapuste po ugotowaniu dodać do grzybów wrzucić liś laurowy i podlewając wodą z niej dusić jakieś 30 min.
    Po wystygnięciu wrzucamy
    do Closed lid/ 10 sek /obr. 5-7.


  2. Ciasto:

    Wkładamy wszystkie składniki do Closed lid mieszamy 2 min/Dough mode/ jeżeli ciasto osiądzie na ściankach zgarniamy kopystką.
    Mieszamy jeszcze 30 sek/Dough mode/
    Wałkujemy dość cienko,wykrawamy szklanką,nakładamy na środek farsz i sklejamy pierogi.
    Gotujemy w osolonej wodzie 3 min (licząc od wypłynięcia)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

z tej porcji wychodzi ok. 29 szt. Przepis na ciasto mam od Kamcia771


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy