Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto:
- 400 g letniej wody
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju
- 700 g mąki Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe firmy Bezgluten
Farsz:
- 500 g kiszonej kapusty
- 100 g suszonych grzybów
- 1 duża cebula
- pieprz, sól do smaku
- 140 g masła lub margaryny
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- - grzyby umyć w ciepłej wodzie
- - kapustę i grzyby zalać 1/2 litra wody i gotować – 18 min, obr. 2., temp. Varoma
- - ugotowane składniki odcedzić przez koszyczek (pozostawiając wywar) i odcisnąć, włożyć ponownie do naczynia i rozdrobnić – 15 sek., obr. 4, przełożyć do innego naczynia
- - rozdrobnić cebulę – 10 sek., obr. 5
- - dodać masło lub margarynę i dusić – 4 min., obr. 2, temp. Varoma
- - dodać kapustę z grzybami, przyprawy i zasmażać (ewentualnie dolewając trochę wywaru przez otwór w pokrywie) – 8 min, obr. 2., temp. 100°C
- - składniki farszu rozdrobnić – 2 sek., obr. 4, wyjąć
- - umyć i osuszyć naczynie, włożyć składniki na ciasto, wyrobić – 3 min., obr. Interwał
- - z ciasta formować kulki, każdą rozpłaszczać na dłoni w placuszek, kłaść na środek trochę farszu, zlepiać brzegi formując pierogi
- - w garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek małymi partiami wrzucać pierogi, gotować około minuty od wypłynięcia
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz