3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi bezglutenowe z kapustą i grzybami


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto:

  • 400 g letniej wody
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 700 g mąki Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe firmy Bezgluten

Farsz:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 100 g suszonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • pieprz, sól do smaku
  • 140 g masła lub margaryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    • - grzyby umyć w ciepłej wodzie
    • - kapustę i grzyby zalać 1/2 litra wody i gotować – 18 min, obr. 2., temp. Varoma
    • - ugotowane składniki odcedzić przez koszyczek (pozostawiając wywar) i odcisnąć, włożyć ponownie do naczynia i rozdrobnić – 15 sek., obr. 4, przełożyć do innego naczynia
    • - rozdrobnić cebulę – 10 sek., obr. 5
    • - dodać masło lub margarynę i dusić – 4 min., obr. 2, temp. Varoma
    • - dodać kapustę z grzybami, przyprawy i zasmażać (ewentualnie dolewając trochę wywaru przez otwór w pokrywie) – 8 min, obr. 2., temp. 100°C
    • - składniki farszu rozdrobnić – 2 sek., obr. 4, wyjąć
    • - umyć i osuszyć naczynie, włożyć składniki na ciasto, wyrobić – 3 min., obr. Interwał
    • - z ciasta formować kulki, każdą rozpłaszczać na dłoni w placuszek, kłaść na środek trochę farszu, zlepiać brzegi formując pierogi
    • - w garnku zagotować osoloną wodę, na wrzątek małymi partiami wrzucać pierogi, gotować około minuty od wypłynięcia

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy