3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasztet z indyka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

pasztet z indyka

  • 600 g wody
  • 350 g filetów z piersi indyka, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g boczku wędzonego, pokrojonego w kawałeczki
  • 200 g watróbki drobiowej
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 bułka sucha
  • 100 g pieczarek
  • 100 g cebuli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 łyżki soli
  • 1/2 łyżki pieprzu
  • 2-3 szczypty gałki muszkatołowej
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    pasztet z indyka
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę , włożyć koszycek i odważyć do niego filety z piersi indyka, boczek, wątróbkę, liść i ziele, gotować na parze 30min/Varoma/obr 1. wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. wyjąc z koszyczka liść i ziele. wywar z gotowania znajdujący się w naczyniu przelać do miski , dodać bułkę, pozostawić do namoczenia na ok 5 min. następnie bułkę wyjąć.
    2. Do naczynia włożyć pieczarki, cebulą rozdrobnić 4s/obr 5. składniki zgarnąć na dno naczynia.
    3. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 C. forma keksowa ( 31x 15x10 cm) natłuścić odstawić.
    4. dodać oliwę dusić 3 min/120C/ obr 1.
    5. dodać ugotowane mięso , bułkę, jajka, sól, pieprz, gałkę, zmiksować przy pomocy kopystki 1 min./obr. 9. zawartość naczynia przelożyć do formy piec 50 min 200C. Wyjąć z piekarnika odstawić do wystygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy