Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 5 cienkich parówek, pokrojonych na plasterki, podsmażonych na patelni
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 400 gramów kukurydzy z puszki, (odsączonej)
- 400 gramów (1 puszka) czerwonej fasoli "red kidney", (wraz z sosem)
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 15-30 gramów Ketchupu, (opcjonalnie)
- 1 kostka rosołowa warzywna, (opcjonalnie)
- 3 papryki, kolorowe (np. czerwona, żółta i zielona), przekrojone na ćwiartki
- 20 gramów oliwy z oliwek
- 1 papryczka chilli czerwona, przekrojona na pół, bez nasion
- 180 gramów cebuli, przekrojonej na połówki (3 małe cebulki lub 2 większe)
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
W naczyniu miksującym umieścić cebulę i papryczkę chilli, rozdrobnić 4 s/ obr.5
Dodać oliwę i dusić 4 min / 100ºC / obr. 1
Dodać paprykę i rozdrobnić 6s/ obr 4
Dodać: pomidory (z sosem), kukurydzę (odsączoną), liście laurowe, sól, pieprz, cukier, kostkę rosołową (opcjonalnie), ketchup (opcjonalnie) i dusić 15 min / 100ºC /
/ obr. 1
Dodać fasolę (red kidney) z sosem z puszki i podsmażone parówki a następnie gotować 10 min / 100ºC /
/ speed 1.
Podawać na gorąco.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Po wystygnięciu przechowywać w lodówce lub zamrozić. Smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPycha
Pycha
Pyszne leczo polecam
Pyszne leczo
polecam
Przepis właśnie wypróbowany;)
Przepis właśnie wypróbowany
bardzo smaczne leczo!