3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kluski kładzione z serem białym


Wydrukuj:
4

Składniki

246 g

Kluski kładzione z serem białym

Składniki

  • 250 gramów ser biały, półtłusty lub inny
  • 300 gramów mąka pszenna
  • 1 jajko
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Kluski kładzione z serem białym
  1. 1. Kostkę sera 250g oraz jajko miksujemy 30s/obr.5. Zgarniamy kopystką.
    2. Ustawiamy interwał i wsypujemy powoli 250-300 g mąki. Czas około 1 minuta,w zależności czy chcemy uzyskać gładką konsystencję czy wyczuwalne grudnki z sera.
    3. Przekładamy małą łyżeczką wcześniej namoczoną w oleju żeby się nie kleiło na gotującą się wodę. Gotujemy około 3 minuty po wypłynięciu. Kluski pęcznieją.
    Podawać z jogurtem lub masełkiem z bułką tartą i cukrem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy