Tu jesteś:
4
Składniki
246 g
Kluski kładzione z serem białym
Składniki
- 250 gramów ser biały, półtłusty lub inny
- 300 gramów mąka pszenna
- 1 jajko
-
6
5h 5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Kostkę sera 250g oraz jajko miksujemy 30s/obr.5. Zgarniamy kopystką.
2. Ustawiamy interwał i wsypujemy powoli 250-300 g mąki. Czas około 1 minuta,w zależności czy chcemy uzyskać gładką konsystencję czy wyczuwalne grudnki z sera.
3. Przekładamy małą łyżeczką wcześniej namoczoną w oleju żeby się nie kleiło na gotującą się wodę. Gotujemy około 3 minuty po wypłynięciu. Kluski pęcznieją.
Podawać z jogurtem lub masełkiem z bułką tartą i cukrem.
Kluski kładzione z serem białym
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz