Kilka porad do czego można użyć jeszcze ziemniaka za zbiorporad.blog.pl
Forum Ziemniak dobry na wszystko
Kilka porad do czego można użyć jeszcze ziemniaka za zbiorporad.blog.pl
Haniu ten fragment mnie bardzo zainteresował, czy mówimy tu o kamicy nerkowej ?
Jeżeli tak to bardzo mi się przyda dla mojej Angeli, bo Ona ma kamień na prawej nerce.
Tak o kamicy nerkowej
Moniczko, mój mąż zastosował tą metodę i 'urodził' 3 kamyczki
Haniu, dzięki za wątek
Grażynko pocieszyłaś mnie, Angela ma dopiero 15 lat i szkoda żeby się tak męczyła, bo jak dostaje boleści to jest koszmarny ból dla Niej
Tylko żeby chciała pić, zobaczymy - jak skończy pić soczek z żurawiny to zrobie jej z ziemniaczków
Grażynko a jak długo mąż pił taką miksture ?
Moniczko, dokładnie to już nie pamiętam, bo to bylo 15 lat temu
, ale pomagało i koiło ból. Życzę Angeli szybkiego pozbycia się kamyczków i wytrwania
DZIĘKUJE GRAŻYNKO !
Co Moniczko, zrobiłas Angeli te miksturkę? Czy aby będzie ją piła?
Haniu, świetne porady.
Haniu! Jakie super porady! Mnie najbardziej zainteresował ziemniak na sińce pod oczami...Dziś już nie dam rady,ale jutro działam!
Ja też musialam to pić na kamienie (jakieś 20 lat temu rodzice mnie tym leczyli)... i pamietam że miało okropny smak (nie wolno tego niczym doprawiać -zwłaszcza solą) ale wiem że jest skuteczne.
A przy ataku najlepszym środkiem przeciwbólowo-rozkurczającym jest gorący termofor na bolącą nerkę. Jak bylam w ciąży to wlaśnie taki termofor mi życie uratował bo żadnych leków mi brać nie wolno było żeby porodu nie wywołać, podobnie z goracymi kąpielami i wszystkimi znanymi środkami stosowanymi w kolce nerkowej. A z termoforem urodziłam kamyczka i przeżylam bo ogrzewałam tylko nerkę. Po tych doświadczeniach poród to była pestka