Przejdź do treści

Forum REKORDY NA PRZEPISOWNI

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love Mixi i cała nasza "gromada".

Czy dostrzegłyście ile przepisów opublikowała nasza Veronika?  Jestem pewna, że jest absolutną rekordzistką na naszej przepisowni!  Myślę, że warto byłoby wybrać dziesiątkę rekordzistek/tów , a Mixi chyba może to wyfiltrować. Nie wspomnę już o nagrodzeniu tych najaktywniejszych. Co na to nasza Mixi? Co o tym sądzicie?

Mam jeszcze jeden pomysł i prośbę do MIXI. Czy dałoby się utworzyć na forum jeden duży temat p/t "nagrodzone przepisy"?Jest już ich chyba sporo i gdzieś się zagubiły w gąszczu. Szkoda o nich zapomnieć, bo z pewnością warto wypróbować.

Gabrysiu popieram Twoje prosby.  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Jestem pełna podziwu dla twórczości Veroniki i chęci podzielenia się ze wszystkimi swoimi pomysłami i wiadomościami. Każda z nas jest zapracowana a ona poświęca nam najwięcej czasu  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  

Dziewczyny Mixi zajęła się tą kwestią -  proszę o trochę cierpliwości tmrc_emoticons.smile 

tmrc_emoticons.love Dziewczyny super pomysł tmrc_emoticons.wink

Super pomysl. Vercia to nasza gwiazda  tmrc_emoticons.bigsmile bardzo aktywna jest takze Grazynka  tmrc_emoticons.smile nalezy im sie nagroda za czas poswiecony bo kazdy mago niewiele. Wiele osob sie tu udziela a to mile i to bardzo  tmrc_emoticons.lol dla wszystkich brawa  tmrc_emoticons.bigsmile

Super pomysł Gabi ! tmrc_emoticons.smile popieram jak najbardziej tmrc_emoticons.smile

Popieram, Gabrysiu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Szkoda, zeby poszly w zapomnienie przepisy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Jesli chodzi o 2° kwestie, to dziewczyny, bez "przesadyzmu", jak to mòwi mòj brat. Nie chwalcie mnie tyle, bo mnie zawstydzacie. Udzielamy sie przeciez wszystkie tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Ile ktòra moze, na ile czas i obowiazki pozwola tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Nie jestem jedyna, cala nasza "banda" sie udziela tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Wg mnie, kazda z nas powinna zostac wyròzniona tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   Szczerze dziekuje za slowa uznania, ale nie zgadzam sie absolutnie . Kazda z nas sie doklada i dlatego nasza Przepisownia zyje i pieknie sie rozwija tmrc_emoticons.smile Zreszta, tak na chlopski rozum, co ja bym sama tu zrobila ???? Gadala sama z soba ??? Jestescie kochane dziewczyny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Najwazniejsze to trzymac sie razem, i wspòlpracowac, jak do tej pory, a Przepisownia jest i bedzie swietnym miescem spotkan kulinarnych i nie tylko tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Nie mòwiac juz o niteczce przyjazni, ktòra sie nawiazala tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.lol Zdecydowanie tmrc_emoticons.lol  przepisownia żyje i się rozwija dzieki wielu osobom tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile mamy nasze TM  naszą przepisownię i nasze przyjaźnie tmrc_emoticons.lol i to na całym świecie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol a poza tym możemy poznać tajniki kuchni różnych krajów i wspólnie modyfikować przepisy, no i zawsze możemy się wygadać, podzielić smutkami i radościami. Stworzyliśmy nasz własny termomixowy światek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.cooking_1 Dziewczyny popieram pomysł calkowicie tmrc_emoticons.bigsmile   Veronice należy się super nagroda tmrc_emoticons.smile Vercia to Skarbnica Wiedzy na różne tematy tmrc_emoticons.love   a wszystkie przepisy Verci powinno się opublikować tmrc_emoticons.bigsmile   Veroniko my Ciebie nie chwalimy tylko stwierdzamy Fakty tmrc_emoticons.bigsmile   I jak tu Ciebie nie Kochać za to co dla Nas robisz tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love Buziaczki  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Bardzo serdecznie pozdrawiam Wszystkie Miłośniczki TM tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love        

Weroniczko nie bądź taka skromna tmrc_emoticons.smile  My nie dorastamy Tobie nawet do pięt tmrc_emoticons.wink  Pomysł popieram w 100% !!!!!!

No to dobra..... W nagrode chce widziec wszystkie..... hmmmm... powiedzmy w przyszla niedziele, w Rzymie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Godz. 12.00, kolo Watykanu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Pòjdziemy sobie na jakis obiadek, potem lody i spacerek tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink I zrobimy sobie babski dzien odpoczynku tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Czekam i nie przyjmuje odpowiedzi negatywnych tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Verciu, w przyszłą niedzielę mam Dzień Otwarty tmrc_emoticons.smile  w firmie więc jestem usprawiedliwiona tmrc_emoticons.wink   tmrc_emoticons.lol    , ale po Świętach się stawię   tmrc_emoticons.wink    tmrc_emoticons.smile  Mam nadzieję, że zobaczę wtedy nie tylko Ciebie ale też nowego Papieża  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.smile  

Dobrze, ewentualnie mozemy przelozyc na "po swietach"  tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Popieram w pełni! Nie wiem, czy nikogo nie skrzywdzę, ale wydaje mi się, że przepisownia żyła, ale dosyć powolnym życiem, a potem wpadła Vercia i porozstawiała wszystkich po kątach pisząc: "Co z Wami?" Ja tam muszę podkulić ogon, bo mnie dłuugo nie było, ale Wy dziewczyny zrobiłyście tu niezłe zamieszanie. Przepisownia aż furczy, tak dużo się tu dzieje!! Naprawdę rewelacja!

Ps. Verciu, koło Watykanu to teraz chyba niezły ruch, mogłybyśmy się nie znaleźć? tmrc_emoticons.wink

Co by nie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  Jestem dosc malutka, ale mòj maz twierdzi, ze gdzie mnie nie widac, to mnie slychac, za to tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Zawsze "narozrabiam", zeby nie bylo nudno tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink Zycie jest takie kròtkie, ze trzeba wszystko brac pelnymi garsciami tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   I wiosna idzie, choc w kalendarzu juz przyszla.... Wstaje rano, sloneczko swieci, cieplo, gòry bym przenosila, taka mam energie.... jakos nic nie boli, czuje sie jak 18-stka tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party Zdecydowanie nie lubie szarej, mokrej jesieni, ani zimy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy  Kocham cieplo, slonce.... deszcz mnie wpedza w "dolek".... Nie darmo sie urodzilam w czerwcu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile   W takie dni, jak dzis, kocham caly swiat tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party   I Was dziewczyny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

o tak, ja też już czekam na tę wiosnę u nas, czuję, że znów będzie bardziej energetycznie! Tylko Ci pozazdrościć tej pogody...ach!!!

Ja równiez uwielbiam słoneczko... o każdej porze roku ;o)

Chętnie dorzucę kilka słonecznych promyków do nagrody dla Weroniki ;o) Ona jest niezastapiona na Przepisowni ;o)

I mam jeszcze jeden pomysł. Może by tak wydac ksiażke z wybranymi przepisami z Przepisowni. Myslę, że wielu Thermomaniaków chętnie zakupiłoby taka książkę dla siebie, bo przepisy tu są testowane przez wielu i poprawiane zgodnie z uwagami często tych najbardziej doświadczonych. Na pewno głosy i komentarze pomogą wybrać te najatrakcyjniejsze przepisy. A forma papierowa pomoglaby też zachęcić wielu uzytkowników do zalogowania na przepisowni i udzielania się bardziej.

Aneczko super pomysł tmrc_emoticons.lol książka z pewnością była by hitem tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A nagroda dla Verci się należy tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol zdecydowanie tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol to jest taki nasz aniołek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Potwierdzam i zgadzam się z Wami tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile   Pozdrawiam bardzo serdecznie tmrc_emoticons.love

Raczej diabelek, a nie aniolek tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol  .... bo podobno, gdzie diabel nie moze, to mnie posle ...ahahhahahah tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Popieram propozycje Ani tmrc_emoticons.bigsmile   I wieksza zacheta, i najlepsze przepisy pozbierane " do kupy", i duza satysfakcja dla autoròw tmrc_emoticons.bigsmile   Mysle, ze ksiazka by sie sprzedawala tmrc_emoticons.smile  Przepisy sa pròbowane, komentowane, a dla pewnosci jesli trzeba, to mogliby je przetestowac i kucharrze Vorwerk tmrc_emoticons.bigsmile   Mixiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co Ty na to ??? Da sie zadowolic jakos  uzytkownikòw Przepisowni ??? tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Pomyslisz ??? tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Aniu,  książka z przepisamisami z Przepisowni już jest, to najnowsza międzynarodowa (już czwarta tmrc_emoticons.smile &nbsptmrc_emoticons.wink, jeszcze niedostępna w sklepie internetowym ani u przedstawicieli. Polskich przepisów jest kilka a reszta z całego świata tmrc_emoticons.smile  Mnie się wydaje, że przydałoby się więcej książek takich z polskimi przepisami i tematycznymi. Weszłam sobie na włoską stronę Przepisowni i oniemiałam  tmrc_emoticons.smile  Przepisów dużo ale książek oni mają aż 34! co to jest w porównaniu z naszymi 14? I właśnie zauważyłam, że włoskie książki są tematyczne: pieczywo, sałatki, potrawy regionalne (3 tomy), przetwory, mięsa, owoce morza..... Co myślicie o takim rozwiązaniu?  tmrc_emoticons.smile 

Pomyślałam sobie, że ilość książek zależy od tego jak długo Thermomix jest na danym rynku i jak dużo się go sprzedaje... Weszłam na czeską stronkę i zobaczyłam tylko 5 książek  tmrc_emoticons.puzzled  I od razu pomyślałam, że nie mam powodów do narzekania z tymi naszymi 14  tmrc_emoticons.bigsmile  Czyli nauka: zależy z której strony się na dną sprawę patrzy.  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Masz racje Elu. Ta najnowsza książka z przepisami użytkowników przepisowni jest dobra, choć ja osobiście wolałabym więcej polskich przepisów pogrupowanych tematycznie, jak we Włoszech. U nas w książkach jest wszystkiego po trochu i jak coś potrzebuję , to nie wiem w której książce to było. Poza tym nowsze wydania są zdecydowanie lepiej opracowane: składniki są podawane w kolejności ich używania, fajnie opisane poszczególne czynności, niejednokrotnie podpowiedzi z czym podawać daną potrawę. no i oczywiście piękne opracowanie graficzne, papier, okładki.

tmrc_emoticons.love Elu to była by super sprawa  popieram tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.love

Ja niestety nie miałam okazji widziec jeszcze takiej książki ;o(

A gdzie można ją dostać?

Zgadza sie, u nas ksiazek w bròd , od koloru do wyboru, ale ksiazki polskie bardzo mi sie podobaja, sa.... jakby powiedziec..... zawartosc jest bardziej praktyczna..... Chyba tak to ujme tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Ja niestety nie miałam okazji widziec jeszcze takiej książki ;o(

A gdzie można ją dostać?                                                                                 Nieudało mi się przenieść co napisała Anka25, ale odpowiem. tmrc_emoticons.bigsmile   Aniu przy zakupie Thermomixa dostałam książkę "Tak lubię gotować" a jak byla prezentacja u mnie w domu to dostałam drugą książkę "Radość gotowania". Książki można zamawiać u przedstawiciela handlowego tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Dziewczyny, każda nowa książka jest najpierw dostępna w różnych konkursach dla Przedstawicieli  tmrc_emoticons.smile  Potem najczęściej jako prezent dla osób, które zorganizują pokaz i u których padnie sprzedaż TM  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.smile Dopiero potem jest dostępna w sklepie lub u przedstawicieli  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.smile  tmrc_emoticons.smile Taka jest kolejność  tmrc_emoticons.lol  Przedstawiciele już ją mają (ci, którzy się o nią postarali podczas swojej pracy  tmrc_emoticons.smile ) A jak będzie dalej, to dużo lepiej ode mnie wie Mixi  tmrc_emoticons.smile  

Grażynko te książki już mam. ;o)

A co do wyjaśnień Eli... wniosek jest jeden... trzeba zostac Przedstawicielem ;o)

A Mixi może nam zdradzi kiedy pojawią się jakieś nowości książkowe w sklepie internetowym ;o)

tmrc_emoticons.smile No i sprawa wyjaśniła się tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.smile  Wszystkie chwalicie Veronikę, za jeje wkład w tworzenie Przepisowni, ale ja obserwuję i widzę, że nie tylko ona jest taka aktywna. Często widzę wpisy Grażynki Kamińskiej -dziś jej imieniny, więc wszystkiego najlepszego Grażynko  tmrc_emoticons.love  Poza nią aktywna jest Magi i Gabi... Bardzo często korzystam ze wskazówek i porad EliK... Wypróbowałam kilka jej przepisów i nigdy się nie zawiodłam, wszystko smakuje wyśmienicie i jest bardzo dobrze wytłumaczone  tmrc_emoticons.smile Przetwory Magi są wspaniałe! Do dziś delektuję się dzemami, wg jej przepisów tmrc_emoticons.smile   Myślę, że one wszystkie zasługują na jakąś wspaniałą nagrodę  tmrc_emoticons.smile  

tmrc_emoticons.wink Alu, masz rację. Na przepisowni jest więcej mocno aktywnych.  Mnie chodziło jednak o wyróżneinie tych, którzy opublikowali najwięcej przepisów. Tutaj wklejam kopię  tej mojej propozycji, dla ułtwienia, bo  po niej było już dużo wpisów i prawdziwa idea się trochę "rozmyła"

Czy dostrzegłyście ile przepisów opublikowała nasza Veronika?  Jestem pewna, że jest absolutną rekordzistką na naszej przepisowni!  Myślę, że warto byłoby wybrać dziesiątkę rekordzistek/tów , a Mixi chyba może to wyfiltrować. Nie wspomnę już o nagrodzeniu tych najaktywniejszych. Co na to nasza Mixi? Co o tym sądzicie?

Mam jeszcze jeden pomysł i prośbę do MIXI. Czy dałoby się utworzyć na forum jeden duży temat p/t "nagrodzone przepisy"?Jest już ich chyba sporo i gdzieś się zagubiły w gąszczu. Szkoda o nich zapomnieć, bo z pewnością warto wypróbować.

Alicjo bardzo dziekuje za uznanie, ciesze sie ze smakuja Ci moje przetwory tmrc_emoticons.lol masz racje jesr wiele aktywnych dziewczyn a i chlopaki sa tmrc_emoticons.lol i niejedna z nas ma zaslugi w tworzeniu przepisowni i sprawianiu ze strona tetni zyciem tmrc_emoticons.love w swoim imieniu moge tylko wszystkim bardzo podziekowac ze jestescie i razem tworzymy wielka wspaniala rodzinke  tmrc_emoticons.love Gabrysiu popieram Twoj pomysl zebrania nagrodzonych przepisow w jednym miejscu tmrc_emoticons.smile to ulatwi zdecydowanie wyszukanie tmrc_emoticons.lol zatem kochani fani przepisowni i TM dziekuje jeszcze raz za to ze jestescie, piszecie, komentujecie i dzieki nam wszystkim przepisownia kwitnie tmrc_emoticons.love i bardzo duzo mozna sie tu nauczyc i dowiedziec i ugotowac pyszne dania na kazda okazje tmrc_emoticons.love Brawa dla wszystkich  tmrc_emoticons.love i wielki uklon w strone naszej Mixi tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.bigsmile Marzenko, pięknie to ujęłaś!  Mam nadzieję, że Mixi w Święta odpoczęła i zacznie coś w tym temacie działać. Chyba, że to nie jest technicznie mozliwe?

tmrc_emoticons.love Dziewczyny macie racje, liczą się przepisy a nie komentarze tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love  Popieram pomysł Gabrysi tmrc_emoticons.love Dzięki Przepisowni i komentarzom (które są niezbędne ) dużo się nauczyłam a to wszysto dzięki Veronice, Eli, Marzence ,Gabrysi, i wielu innym uczestnikom przepisowni tmrc_emoticons.bigsmile Wszyscy jesteśmy sobie potrzebni  tmrc_emoticons.love Alu dziękuję za życzenia. tmrc_emoticons.love   Pozdrawiam serdecznie Miłośników TM tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Alu, cieszę się, że potrawy wg moich przepisów Ci smakują i korzystasz ze wskazówek  tmrc_emoticons.smile  Veronika gdzieć na Forum napisała, że gdyby była sama, to musiałaby rozmawiać / pisać sama ze sobą  tmrc_emoticons.lol  Dlatego ważne jest, że jesteśmy tu w coraz większym gronie  tmrc_emoticons.smile  Każda coś od siebie dorzuci i Przepisownia tętni życiem  tmrc_emoticons.smile  Cieszymy się z każdej nowej osoby, z każdego przepisu... Dobrze, że są osoby, które chcą się podzielić swoim doświadczeniem i są takie, które o wiele spraw pytają  tmrc_emoticons.smile  W ten sposób się uzupełniamy i sobie pomagamy  tmrc_emoticons.smile   tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam poświątecznie  tmrc_emoticons.lol   tmrc_emoticons.bigsmile  

No, chociaz jedna sie ze mna zgadza tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile  I to calkowicie tmrc_emoticons.bigsmile   Jak juz pisalam wiele razy, aktywne jestesmy wszystkie, a sama, zas, to co ja bym tutaj robila ???? Gadala sama z soba ???  Przepisownia dziala, bo wszystkie sie udzielamy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  I tak trzymac tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink

Alu zgadzam się z Tobą, to są przodownice Przepisowni tmrc_emoticons.wink To one nakręcają inne osoby i zachęcają do działania tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.smile

Jak zdobyć punkty:

Za co otrzymujemy punkty aktywności?

• 2 komentarze to 1 punkt

• Ocena 2 przepisów to 1 punkt

• Utworzenie 1 przepisu: pełny przepis = 10 punktów, tylko obowiązkowe pola = 5 punktów

• Dodanie 1 znajomego to 1 punkt

Punkty na fartuchu profilowym

Do osiągnięcia określonego poziomu potrzebne są następujące ilości punktów:

• 1/1 punkt

• 2/25 punktów

• 3/50 punktów

• 4/100 punktów

• 5/200 punktów

• 6/400 punktów

• 7/800 punktów

• 8/1600 punktów

• 9/3200 punktów

Ale mamy pokazne grono tmrc_emoticons.lol suuuuper tmrc_emoticons.love dzieki Mixi  tmrc_emoticons.love

Mixi cieszę się, że jest nas takie duże grono ekspartów tmrc_emoticons.smile  

Mixi Kochana, dziękuję za poprawienie ilości punktów rekordzistów,. MIło mi że jestem w tym szanownym gronie tmrc_emoticons.lol  I gratuluję wszystkim, którzy się na tej liście znaleźli   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  Pozrawiam serdecznie, radośnie, wiosennie i słonecznie  tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.smile  

Poprawna liczba punktów Ekspertów Thermomixa:

veronicab71

9780

magi1

6426

Grażyna Kamińska

4470

ElaK

3123

gabi49

2979

Maszoperia

1356

lidien

1063

niusia

936

Anna500

910

Kamcia771

905

Ale to jest super Mixi! tmrc_emoticons.smile jakoś tak zapomniałam o tych punktach a teraz nawet zauważyłam ten fartuszek na stronie tmrc_emoticons.smile

Gratulacje dla wszystkich i bardzo mi miło że znalazłam się w takim świetnym gronie mimo mojej opieszałości przez ostatnie miesiące tmrc_emoticons.wink

tmrc_emoticons.love

Witam tmrc_emoticons.smile  Gratuluję wszystkim "przodownicom" (być może niektórym słowo źle się kojarzy - zupełnie niepotrzebnie, wszak oznacza osoby najbardziej aktywne).

Jestem nieaktywnym użytkownikiem, a właściwie "czytaczem" tmrc_emoticons.bigsmile , ale skoro czerpię z Waszego doświadczenie, którym się tak chętnie dzielicie - to chociaż tmrc_emoticons.love pogratuluję i  .. dzięki Wam tmrc_emoticons.bigsmile Pozdrawiam Ala.

Witaj Alu tmrc_emoticons.bigsmile   Swietnie, ze zdecydowalas sie odezwac, bedac "czytaczem" tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Odezwij sie od czasu do czasu, bedzie nam wszystkim przyjemnie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Bardzo nam milo Alu. Fajnie ze sie odezwalas tmrc_emoticons.lol zapraszamy czesciej do wyrazania swoich opini i pogaduszek na forum. Pozdrawiam Cie serdecznie tmrc_emoticons.lol

Dzięki za ciepłe przywitanie tmrc_emoticons.smile Jestem "czytaczem", ponieważ Wasze przepisy usiłuję dostosować do zasad panujących w mojej kuchni, więc je modyfikuję (jeżeli się da). Mam własne zasady opracowane w oparciu o zasady zdrowego odżywiania - pozwalają mi one regulować wagę, bo wraz z wiekiem zwiększa się tendencja do zaokrągleń tu i ówdzie. Nawet przez przypadek popełniłam wątki, gdzie udalo mi się odchudzić dziewczyny o kilka kilogramów - rekordzistka schudła 30 kg. Natomiast nietaktem byłoby wpisywanie: "a ja bym zmieniła...", bo przecież nie o to chodzi. Wy, wstawiając przepis, dzielicie się swoim doświadczeniem - a ja dostosowuję go do własnych zasad. Dlatego pomimo długiego stażu nie wpisuję się.

Do teraz - ale to "w podzięce", jako dowód uznania.

Pozdrawiam serdecznie Ala.

kokolidek wrote:

Dzięki za ciepłe przywitanie tmrc_emoticons.smile Jestem "czytaczem", ponieważ Wasze przepisy usiłuję dostosować do zasad panujących w mojej kuchni, więc je modyfikuję (jeżeli się da). Mam własne zasady opracowane w oparciu o zasady zdrowego odżywiania - pozwalają mi one regulować wagę, bo wraz z wiekiem zwiększa się tendencja do zaokrągleń tu i ówdzie. Nawet przez przypadek popełniłam wątki, gdzie udalo mi się odchudzić dziewczyny o kilka kilogramów - rekordzistka schudła 30 kg. Natomiast nietaktem byłoby wpisywanie: "a ja bym zmieniła...", bo przecież nie o to chodzi. Wy, wstawiając przepis, dzielicie się swoim doświadczeniem - a ja dostosowuję go do własnych zasad. Dlatego pomimo długiego stażu nie wpisuję się.

Do teraz - ale to "w podzięce", jako dowód uznania.

Pozdrawiam serdecznie Ala.

Witaj Alu...;o) A może byś jednak udostępniła nam swoje "odchudzone" przepisy? ;o) Przy każdym z zamieszczonych przepisów można dołożyć jego inną wersję ;o) Ja chętnie skorzystam z takich "odchudzonych" i podejrzewam, że wiele dziewczyn na przepisowni również je wypróbuje ;o) Przemyśl to i do dzieła ;o)

Pozdrawiam

Alu slonko to my tutaj wyciskamy siodme poty i ciagle sie odchudzamy a wsrod nas ukrywa sie ekspertka od odchudzania. Z checia poznam twoje propozycje potraw w wersji odchudzonej.   A poza tym kilka sprawdzonych rad tez sie nam bardzo przyda. Tak wiec Alu do dziela tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol