Użytkowników thermomixów i Przepisowni. Thermomix mam dopiero od wczoraj, więc nie będę się tak szybko udzielać, będę korzystać z Waszego doświadczenia i przepisów, a może kiedyś skomponuję własne. Tymczasem muszę się wprawiać, bo ciągle o czymś zapominam Patrycja.
Forum Pozdrawiam i witam wszystkich
Witaj Patrycjo
Ja też tak zaczynałam swoją przygodę z TM
jeżeli masz jakieś pytania to śmiało pytaj.Odwagi
Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
Patrycjo, witaj wśród zakręconych Thermomaniaczek
Każda z Nas przechodziła chrzest bojowy z TM i pewnie nie jedna potrawa wylądowała w koszu, ale do odważnych świat należy
Pytaj jeżeli masz wątpliwości, bo na forum jest wiele osób służących dobrą radą
Powodzenia Patrycjo
Pozdrawiam Monika
Bardzo dziekuję za miłe przyjęcie. Patrycja.
Witam wszystkich od wtorku zaprzyjaźniamy się z tym "mercedesem" w kuchni
Wynik : leczo,bułeczki pszenne,drożdzówki z serem,soczek zniknęły w brzuchach
3 śmietany 36 % na masełko - wylądowały w koszu
Pozdrowionka !!!
A czemu to śmietany wylądowały w koszu?Co poszło nie tak przecież masło musi się udać ,bo bita śmietana może nie wyjść ale masło?
A czemu to śmietany wylądowały w koszu?Co poszło nie tak przecież masło musi się udać
,bo bita śmietana może nie wyjść ale masło?
Być może za szybko się poddawałam ale przedłużanie ubijania nic nie dawało, cały czas była to rzadka śmietana, i tak sie zadziało z każdą z piątnicy 36 %, a o dziwo z biedronkowej wychodzi idealne
więc może kwestia śmietany....hmmmm
A czemu to śmietany wylądowały w koszu?Co poszło nie tak przecież masło musi się udać
,bo bita śmietana może nie wyjść ale masło?
Być może za szybko się poddawałam ale przedłużanie ubijania nic nie dawało, cały czas była to rzadka śmietana, i tak sie zadziało z każdą z piątnicy 36 %, a o dziwo z biedronkowej wychodzi idealne
więc może kwestia śmietany....hmmmm
Witaj Emikaa,
praktyka czyni mistrza, nie poddawaj się, wypróbuj różne typy śmietany, a z pewnością znajdziesz tę odpowiednią, która trafi w gusta Twoje i Twoich najbliższych.
Koniecznie sfotografuj swoje masełko, umieść przepis w swojej bazie i podziel się z nami swoją zdrową praktyką
Pozdrawiamy,
@emikaa - a u mnie na prezentacji śmietana z biedronki w ogóle nie chciała się ubić może kwestia też temperatury? Mi się zawsze świetnie ubija Zott i śmietana z lidla.