Lekko enigmatyczny tytuł, ale spieszę z rozszyfrowaniem
Są dania, wykonywane w thermomix-ie, które generują produkty uboczne i często się zastanawiamy co z nimi zrobić ... Dlatego też taki temat na naszym forum.Celem tego tematu jest stworzenie propozycji lub kompozycji dań, jakie można wykonać po sobie bezpośrednio aby wykorzystać produkty uboczne lub nawet po to aby zminimalizować mycie, czyszczenie czy osuszanie naczynia miksującego. Jednym słowem gotowanie oszczędzające (zarówno czas jak i produkty). Macie swoje zestawy takich dań?Piszcie swoje przemyślenia i propozycje takich dań, można też pytania (na pewno ktoś odpowie z bardziej doświadczonych użytkowników TM). Dań, które po sobie pozostawiają jakiś wartościowy składnik, z którym nie wiadomo co zrobić ... i swoje pomysły na wykorzystanie tych niby produktów ubocznych.Jako przykład od razu nasuwa się maślanka po zrobieniu masła
U mnie często wykorzystywana jest jako baza do pieczywa (zamiast wody w przepisach).Jakieś inne pomysły i przemyślenia?