Witam,
czy ktoś z Państwa posiada książkę :Lekka kuchnia"? Interesuje mnie czy warto w nią zainwestować, jakich przepisów mogę się spodziewać i czy rzeczywiście są to przepisy dietetyczne.
Pozdrawiam
Witam,
czy ktoś z Państwa posiada książkę :Lekka kuchnia"? Interesuje mnie czy warto w nią zainwestować, jakich przepisów mogę się spodziewać i czy rzeczywiście są to przepisy dietetyczne.
Pozdrawiam
Ewelinko, warto mieć tę książkę. Jest w niej podział na przepisy na śniadanie, przekąski, obiady, desery itp Przy każdym przepisie podano wartość odżyywczą. Można sobie dowolnie ustawić codzienną dietę , lekką i smaczną. Do tej książki dodałabym też "Pełną parą" bo ta przwiduje dużo dań wykonanych na varomie, a zatem bez smażenia, bez tłuszczu, dietetycznych. Polecam.
Ja mam tę książkę i myślę, że warto ją mieć - nawet niekoniecznie ze względu na samą "dietetyczność" tych potraw, ale po prostu są tam całkiem fajne i ciekawe przepisy. Ta "dietetyczność" często bierze się z doboru składników takich jak ser niskotłuszczowy, czy majonez light, albo propozycji zastąpienia cukru słodzikiem. Można je jednak z powodzeniem zastąpić normalnymi produktami, jeśli komuś aż tak nie zależy na ograniczaniu liczby kalorii ![]()
Ja rowniez posiadam te ksiazke, ale jesli ktos chce stosowac zasady lekkiej kuchni to nie musi sie na niej wzorowac. Trzeba stosowac zasady lekkiej kuchni czyli bez sosow, smietan, cukru i innych ciezkich i kalorycznych rzeczy. Raczej wszystko light i na parze.