Czy ktoś mógłby mi podpowidzieć jak mam ugotować kaszę jaglaná w tym magicznym urzàdzeniu? Gdzieś robię błàd a nie wiem co robię źle, wsypywałam ok 250 g kaszy do koszyczka i wlewałam 900 g wody, 45 min. W 120 stopniach a kasza nieugotowana, sparowana tylko na dnie koszyczka. Przedstawiciel przekazał mi, że gotować mam jak ryż, ale niestety porażka. Proszę może ktoś z Was ma dobrà metodę?
Forum Kasza jaglana
3 | Ostatni wpis
czw., 01/28/2016 - 13:52
#1
czw., 01/28/2016 - 20:30
#2
Nie gootowałam kaszy jaglanej w koszyczku, ale gotowałam krupnik z kaszy jaglanej i ugotowała (nawet rozgotowała) się po 20 minutach. Spróbuj ją najpierw namoczyć w wodzie w innym naczyniu , a potem do koszyczka i starać się żeby kasz w koszyczku była zakryta wodą. nie trzeba wtedy 120 st, wystarczy 100st. Ja tak gotuję ryż.
pt., 01/29/2016 - 07:13
#3
Ja ten temat już kiedyś poruszałam i z tego powstał temat link przekopiuj lub wpisz w wyszukiwarkę gotowanie kasz
http://www.przepisownia.pl/content/gotowanie-kasz?page=0#comment--714
i ze swojego doświadczenia wiem ,że trzeba nałożyć miarkę. Myślę,że pomogłam