Forum Kasza jaglana



4 odpowiedzi | Ostatni wpis

Ja ten temat już kiedyś poruszałam i z tego powstał temat link przekopiuj lub wpisz w wyszukiwarkę gotowanie kasz

http://www.przepisownia.pl/content/gotowanie-kasz?page=0#comment--714

i ze swojego doświadczenia wiem ,że trzeba nałożyć miarkę. Myślę,że pomogłam  Wink

Hania z Łodzi:
 Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               


Nie gootowałam kaszy jaglanej w koszyczku, ale gotowałam krupnik z kaszy jaglanej i ugotowała (nawet rozgotowała) się po 20 minutach. Spróbuj ją najpierw namoczyć w wodzie w innym naczyniu , a potem do koszyczka i starać się żeby kasz w  koszyczku była  zakryta wodą. nie trzeba wtedy 120 st, wystarczy 100st. Ja tak gotuję ryż. Smile  

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Czy ktoś mógłby mi podpowidzieć jak mam ugotować kaszę jaglaná w tym magicznym urzàdzeniu? Gdzieś robię błàd a nie wiem co robię źle, wsypywałam ok 250 g kaszy do koszyczka i wlewałam 900 g wody, 45 min. W 120 stopniach a kasza nieugotowana, sparowana tylko na dnie  koszyczka. Przedstawiciel przekazał mi, że gotować mam jak ryż, ale niestety porażka. Proszę może ktoś z Was ma dobrà metodę?