Przejdź do treści

Forum Dotyczy zamieszczanych przepisow

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam wszystkich ! Proszę Was bardzo jak podajecie przepisy to podajcie jakiej wielkości blaszek używać ( i ile wychodzi ciasta). Koleżanka moja ma problem jakich używać blaszek!Dziękuje i pozdrawiam Wszystkich!

Dołączam się do tej prośby bo to naprawdę wielkie ułatwienie...już nie raz biegałam po odpowiednią blaszkę bo okazało się że moja jest za długa albo za krótka tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.love Bardzo słuszna uwaga, następnym razem się poprawię tmrc_emoticons.love Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.love

Przyłączam się do tej prośby ,to jest dość ważna rzecz przy wypiekach  

Załatwione tmrc_emoticons.lol będę o tym pamietała przy zamieszczaniu przepisów tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

tmrc_emoticons.lolKurcze ja też się postaram

Możemy jeszcze dodawać czy pieczemy na ustawieniu: góra dół czy na termoobiegu  tmrc_emoticons.cooking_6

Też dobra uwaga ! Zapamiętam na przyszłość 

Ja natomiast proszę u podawanie/układanie składników  w kolejności ich  użycia/włożenia do TM.  To też ułatwia przygotowanie bo nie trzeba skakać w poszukiwianiu ilości i  rodzaju składnika, np jeżeli mleko , wodę i drożdże wkładamy jako pierwsze (tak jest w opisie wykonania) , to w takiej kolejności podajmy w wyszczególnionych składnikach. Potem kolejno następne itd tmrc_emoticons.wink

Nie bierzcie tego Kochane jako "czepianie się", ale  zwróćcie uwagę, że tak są skonstruowane przepisy w książkach. tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Gabrysiu,słuszna uwaga,ja dodam, jeżeli podajemy czas gotowania to należy również zachować kolejność np 25 min/ 100*C/ obr 2,2-3   jeżeli są obroty wsteczne,należy dodać informację po temperaturze np. 25 min/100*C/tinymce_custom_buttons.counterclock"tinymce_custom_buttons.counterclock" /obr 2,5-3  tmrc_emoticons.smileTakie informacje bardzo pomagają szczególnie nowicjuszom  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Grażynko, masz 100% racji. tmrc_emoticons.bigsmile