Witam cieplutko!Od dłuższego czasu zaglądam na Przepisownię, ale rejestracji dokonałam (dopiero) dzisiaj. Mam nadzieję nawiązać kontakty z innymi T-Mixomaniakami i poznać smakowite przepisy Moja historia z Thermomixem zaczęła się daaaawno temu - urządzenie pojawiło się w naszym domu w 1996 roku (miałam wtedy 7 lat
) i... uwaga, uwaga TM 3300 nadal działa! Jest to warte zaznaczenia, gdyż kilka znajomych nam rodzin w tym samym czasie zakupili urządzenie, które... od dawna leżą na złomie (niewyobrażalne). Rozdrabnia, szatkuje, gotuje, przeciera i doskonale miesza. Dorastałam z nim i chyba nie wyobrażam sobie wielu potraw lub czynności kuchennych bez TM! Np. lodów z mrożonek weekendami i chrupiącej pizzy, o surówkach nie wspominając. Przez te wszystkie lata doskonale wyręczał lub pomagał mojej mamie - od niedawna to ja zaczęłam zgłębiać jego tajniki gotując dla całej rodziny (dom wielopokoleniowy). Najchętniej wypróbowałabym wszystkie przepisy z tego serwisu, ale muszę mierzyć siły na zamiary - nasz TM już nie miesza tak dobrze jak kiedyś wypieków (szybko się grzeje i wyłącza). Dlatego trochę ubolewam, że w wyszkukiwarce przepisów nie ma możliwości zaznaczenia parametru wyszukiwania "uwzględnij Stare Wygi tzn. TM3300"
Ale rozumiem, że większość użytkowników forum ma już nowsze TM
Tak czy owak, witam się z Wami drodzy Użytkownicy najserdeczniej!
Forum Cześć i czołem!
Witamy
Witaj Miłośniczko antycznego TM. Chyba się nie obrazisz, że tak Go nazywam, ale to z podziwu tak długiej sprawności. Pozazdroościć. :O Fajnie, że jesteś wśród nas, w wiekszości posiadaczek i posiadaczy TM31.
Może zechcesz zrobić zdjęcie Twojemu "dziadziusiowi TM3300" i pokażesz go tutaj?
Ja ze swej strony zachęcam do zakupu nowego- szybszego, silniejszego i z eleganckim wyglądem. Ten starszy zostaw rodzicom.
Witaj Martyno w naszym gronie
Witaj Martynko
Jestem szczęśliwą posiadaczką TM 31
Pozdrawiam serdecznie Grażyna
Witam, witam
Martynko, bardzo mi milo przywitać Cię wraz z takim zabytkiem (na chodzie) Cieszę się, że sprawuje się dobrze i często z niego korzystasz.
Zachęcam Cię do przemyślenia sprawy zakupu nowego modelu
Może odwiedzisz biuro regionalne podczas Warsztatów Kulinarnych i wtedy poznasz możliwości TM 31 i sama przekonasz się jakie są różnice? Napisz gdzie mieszkasz, to powiem Ci gdzie i kiedy są najbliższe Warsztaty
Pozdrawiam serdecznie, Ela z Mazowsza
Mixi, gabi49, Hanna Gręda, Grażyna Kamińska, Kocica, ElaK - dziękuję za serdeczne powitanie!
gabi49, ElaK - oczywiście znam możliwości nowego TM, częst sprawdzam jego wyczyny na YouTube i jestem zakochana w automatycznej funkcji Interwał i wbudowanej wadze (ja stawiam naczynie TM na małej wadze kuchennej). Oczywiście, że chciałabym kupić nowe cudeńko, ale po ślubie i remoncie niewiele oszczędności zostało nam w odwodzie... Moja siostra słyszała kiedyś (na jakichś targach?) od konsultantki Vorwerk, iż możliwa jest wymiana starego TM na nowego (oczywiście za dopłatą), ale nie wiem czy to prawda... A tak w ogóle to jestem ze Śląska
Ps. Specjalnie dla gabi49 załączam foto staruszka z równie wiekową, ale wciąż aktualną książką kucharską niestety nie potrafię wstawić większego zdjęcia
help!
Gładzio, dziękuję za zdjęcie, choć jest małe. Coś tam widać, ale tytułu książki niestety nie da się przeczytać.
Witaj Martynko wśród fanów TM ! Ja jestem posiadaczką troszke nowszego antyku
ponieważ mam TM21 i też daje radę . Powodzenia w dalszych przygodach kulinarnych.
Pozdrawiam, Monika z Zagłębia
Czesc, a ja jestem nowicjuszka, bo TM31 ma dopiero od konca stycznia. Ale licze na Wasze doswiadczenie kolezanki
Pozdrawiam
Agnieszka
Gładzio witaj wśród pozytywnie zakręconych TM,bardzo dziękuję za fotkę Twego dziadziusia jeszcze na chodzie i walcz z nim dopuki nie wysiądzie-powodzenia