Przejdź do treści

Forum Cześć i czołem!

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam cieplutko!Od dłuższego czasu zaglądam na Przepisownię, ale rejestracji dokonałam (dopiero) dzisiaj. Mam nadzieję nawiązać kontakty z innymi T-Mixomaniakami i poznać smakowite przepisy tmrc_emoticons.smile Moja historia z Thermomixem zaczęła się daaaawno temu - urządzenie pojawiło się w naszym domu w 1996 roku (miałam wtedy 7 lat  tmrc_emoticons.wink ) i... uwaga, uwaga TM 3300 nadal działa! Jest to warte zaznaczenia, gdyż kilka znajomych nam rodzin w tym samym czasie zakupili urządzenie, które... od dawna leżą na złomie (niewyobrażalne). Rozdrabnia, szatkuje, gotuje, przeciera i doskonale miesza. Dorastałam z nim i chyba nie wyobrażam sobie wielu potraw lub czynności kuchennych bez TM! Np. lodów z mrożonek weekendami i chrupiącej pizzy, o surówkach nie wspominając. Przez te wszystkie lata doskonale wyręczał lub pomagał mojej mamie - od niedawna to ja zaczęłam zgłębiać jego tajniki gotując dla całej rodziny (dom wielopokoleniowy). Najchętniej wypróbowałabym wszystkie przepisy z tego serwisu, ale muszę mierzyć siły na zamiary - nasz TM już nie miesza tak dobrze jak kiedyś wypieków (szybko się grzeje i wyłącza). Dlatego trochę ubolewam, że w wyszkukiwarce przepisów nie ma możliwości zaznaczenia parametru wyszukiwania "uwzględnij Stare Wygi tzn. TM3300" tmrc_emoticons.wink Ale rozumiem, że większość użytkowników forum ma już nowsze TM tmrc_emoticons.winkTak czy owak, witam się z Wami drodzy Użytkownicy najserdeczniej! tmrc_emoticons.smile 

Witamy tmrc_emoticons.smile

Witaj Miłośniczko antycznego TM. tmrc_emoticons.love Chyba się nie obrazisz, że tak Go nazywam, ale to z podziwu tak długiej sprawności. Pozazdroościć. :O Fajnie, że jesteś wśród nas, w wiekszości posiadaczek i posiadaczy TM31. tmrc_emoticons.bigsmile Może zechcesz zrobić zdjęcie Twojemu "dziadziusiowi TM3300" i pokażesz go  tutaj?  tmrc_emoticons.bigsmile Ja ze swej strony zachęcam do zakupu nowego- szybszego, silniejszego i z eleganckim wyglądem. Ten starszy zostaw rodzicom. tmrc_emoticons.wink

Witaj Martyno w naszym gronie tmrc_emoticons.tongue

tmrc_emoticons.love Witaj Martynko tmrc_emoticons.love Jestem szczęśliwą posiadaczką TM 31 tmrc_emoticons.smile

Pozdrawiam serdecznie Grażyna tmrc_emoticons.cooking_1

Witam, witam  tmrc_emoticons.party

Martynko, bardzo mi milo przywitać Cię wraz z takim zabytkiem (na chodzie)  tmrc_emoticons.smile  Cieszę się, że sprawuje się dobrze i często z niego korzystasz.  tmrc_emoticons.smile Zachęcam Cię do przemyślenia sprawy zakupu nowego modelu  tmrc_emoticons.smile  Może odwiedzisz biuro regionalne podczas Warsztatów Kulinarnych i wtedy poznasz możliwości TM 31 i sama przekonasz się jakie są różnice? Napisz gdzie mieszkasz, to powiem Ci gdzie i kiedy są najbliższe Warsztaty  tmrc_emoticons.lol  

Pozdrawiam serdecznie, Ela z Mazowsza

Mixi, gabi49, Hanna Gręda, Grażyna Kamińska, Kocica, ElaK - dziękuję za serdeczne powitanie!  tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

gabi49, ElaK - oczywiście znam możliwości nowego TM, częst sprawdzam jego wyczyny na YouTube i jestem zakochana w automatycznej funkcji Interwał i wbudowanej wadze (ja stawiam naczynie TM na małej wadze kuchennej). Oczywiście, że chciałabym kupić nowe cudeńko, ale po ślubie i remoncie niewiele oszczędności zostało nam w odwodzie... Moja siostra słyszała kiedyś (na jakichś targach?) od konsultantki Vorwerk, iż możliwa jest wymiana starego TM na nowego (oczywiście za dopłatą), ale nie wiem czy to prawda... A tak w ogóle to jestem ze Śląska tmrc_emoticons.smile

Ps. Specjalnie dla gabi49 załączam foto staruszka z równie wiekową, ale wciąż aktualną książką kucharską tmrc_emoticons.smile niestety nie potrafię wstawić większego zdjęcia tmrc_emoticons.aw help!

Gładzio, dziękuję za zdjęcie, choć jest małe. Coś tam widać, ale tytułu książki niestety nie da się przeczytać. tmrc_emoticons.love

Witaj Martynko wśród fanów TM ! Ja jestem posiadaczką troszke nowszego antyku ponieważ mam TM21 i też daje radę . Powodzenia w dalszych przygodach kulinarnych.

Pozdrawiam, Monika z Zagłębia

Czesc, a ja jestem nowicjuszka, bo TM31 ma dopiero od konca stycznia. Ale licze na Wasze doswiadczenie kolezanki

Pozdrawiam

Agnieszka

Gładzio witaj wśród pozytywnie zakręconych TM,bardzo dziękuję za fotkę Twego dziadziusia jeszcze na chodzie i walcz z nim dopuki nie wysiądzie-powodzenia tmrc_emoticons.love