Witam,
poszukuję ciekawej propozycji lub przepisu z wykorzystaniem czerwonej porzeczki W Thermomixie.
Czy ktoś by miał pomysł, w jaki sposób można przerobić czerwoną porzeczkę?
Witam,
poszukuję ciekawej propozycji lub przepisu z wykorzystaniem czerwonej porzeczki W Thermomixie.
Czy ktoś by miał pomysł, w jaki sposób można przerobić czerwoną porzeczkę?
Witam,
odsyłam do przepisu ,który zamiesciłam w ubiegłym roku - "Sok na zimę z Thermomixa". Porzeczki ,maliny ,wisnie ,agrest - bez problemu.
Pozdrawiam Życze powodzenia
Polecam tez dzemiki - mozna pomieszac z jablkami, malinami mozna takze zamrozic i wykorzystac zima do kompotu lub zmiksowac z jogurtem
Może ciasto z porzeczkami i kruszonka? Tu jest mnóstwo z porzeczki, nie na TM ale na pewno sobie przerobisz bez problemu http://durszlak.pl/przepisy-kulinarne/z-czerwonymi-porzeczkami
Moja mama zawsze robi galaratkę z porzeczek (tradycyjna metoda). Tu jest przepis na galaretkę z estragonem, myślę, że mozna zrobić bez cukru żelujacego - może z jabłami? http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,12144332,Przetwory_owocowe.html
mam jeszcze wrażenie, że porzeczka pasuje do drobiu, może do nadzienia? może też coś takiego jak żurawina do wędlin? daj znać czy coś zrobiłeś.
Pippi masz rację z tym drobiem - ja gdzieś miałam przepis bodajże na kaczke z porzeczkami lub w porzeczkach , ale za żadne skarby nie mogę znależć tego przepisu
Na necie pewnie można znależć
Pippi , świetne te linki do porzeczkowych przepisów.Można je "przerobić " na Termomix. Dzięki za inspiracje.
Proszę - akurat znalazło się, wczoraj mnie olśniło też, że mam mnóstwo czarej porzeczki, z którą nie wiem co zrobić... tylko zrywać mi się nie chce
Ja też mam czarną porzeczkę na działce , dziasiaj poszłam zobaczyć czy już dojrzała można zrywać ale mi się też nie chciało
wracając zaszłam do sąsiadów i dostałam propozycję zerwania czerwonej porzeczki
a że u siebie nie mam więc się skusiłam
zrobiłam sok, a owoce przetarłam ,dodałam jabłek i wyszedł pyszniutki dżemik
Ilonko, prosimy o opublikowanie tego przepisiku. Zdjęcie też.
Dzięki za przepis.
Proszę - akurat znalazło się, wczoraj mnie olśniło też, że mam mnóstwo czarej porzeczki, z którą nie wiem co zrobić... tylko zrywać mi się nie chce
Podeslij do mnie krzaczki Zerwe sobie, polowe zjem, polowe przerobie, a krzaczki odesle
Uwielbiam czarna porzeczke. I jesli masz agrest, to tez z mila checia
c
Myślę że wiele odpowiedzi uzyskanych od innych wystarczy.Ja robię z porzeczek tylko soki układając na Vaomie i w koszyku grona owoców. Do naczynia miksującego ok 1.2 l. wody i parować ok.1/2 godz na temp.Vaoma.
Smacznego