Witam!
Mam na imie Ela, posiadam TM 21 od 1997 roku i TM 31 od 2007 roku,
no i oczywiscie uzywam je na codzien.
Lubie gotowac, piec i wymyslac nowe dania.
Moja ulubiona kuchnia to wloska, ktora praktykuje od wielu lat.
Pozdrawiam
Witam!
Mam na imie Ela, posiadam TM 21 od 1997 roku i TM 31 od 2007 roku,
no i oczywiscie uzywam je na codzien.
Lubie gotowac, piec i wymyslac nowe dania.
Moja ulubiona kuchnia to wloska, ktora praktykuje od wielu lat.
Pozdrawiam
Witaj Elu widze ,że Thermomixów u Ciebie dostatek więc napewno się nie nudzisz. Podziel się z Nami swoimi przepisami, chętnie skorzystamy z wloskich inspiracji. Mamy Naszą kochaną Veronikę z Włoch i podsyła nam super przepisy - polecam.
Ja też posiadam TM21
Pozdrawiam Monika z Sosnowca
Witaj Elu. Fajnie , że masz dwa termosie. Można wtedy równocześnie przygotowac dwie potrawy (w jednym obiad, w drugim soki bądź desery) To przykładowo. Mnie czasami brakuje drugiego, ale jakoś daję radę.
Witaj moja imienniczko
Mnie też czasem brakuje drugiego Termosia, ale tak sobie układam pracę, żebym mogła wyrobić.
Pozdrawiam serdecznie Ela z Mazowsza
Witaj Moniko!
Dziekuje bardzo za mile przyjecie, postaram sie jak najszybcie powstawiac jakies ciekawe i proste przepisy. Mam 2 roboty, bo pierwszy sobie kupilam a drugi zarobilam na sprzedarzach kawalek czasu temu. Bardzo czesto uzywam termisia, a czasami obydwa na raz. Takie same wyposzenie sprezentowalam mojej corce. Mam prawie wszystkie ksiazki na TM21 i sporo na TM31 - kuchnia wloska, wiec moge zaspokoic kazda dusze i kazde pragnienie. Uwielbiam kuchnie wloska /oryginalna/ - jest smaczna, szybka i zdrowa. Moje drugie hobby jesli chodzi o kuchnie to zbieranie przepisow i powiem Ci szczerze ze mam niezly dorobek, na poczatek wstawie kilka przepisow na ciasta, moje wyprobowane, mam nadzieje ze beda smakowaly. Chetnie skorzystam z innych przepisow i nie tylko wloskich.
Teraz musze sie podzielic miedzy forum kuchennym i robotkowym, bo to nastepne moje hobby a raczej pasja.
Mieszkam w Tarnobrzegu.
Pozdrawiam serdecznie i do nastepnego spotkania
Witajcie Gabi
i Ela K ![]()
Dziekuje serdecznie za mile przyjecie
Napisalam wyzej jak to sie stalo ze mam dwa, ale jestem z tego bardzo zadowolona, nie uzywam innego sprzetu w kuchni poza nimi /mam na mysli roboty/ poza maszynka elektryczna do miesa i dolaczona do niej szatkownica do warzyw. Moze ktoregos dnia jakis dobry Mikolaj przyniesie wymarzony prezent, czego Wam zycze.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje ![]()
Super Elu ja będe czekać na Twoje przepisy i napewno wypróbuje. Widzę ,że masz też drugą pasje - tym też się możesz z nami podzielić. Wejdz na wątek " Dekoracje-Inspiracje" tu każda z Nas dzieli się swoimi dziełami z robótek też kilka jest np. ubranka na świąteczne jajeczka itp. Zachęcam zajrzyj.
Pozdrawiam Monika
Witaj Elu
Widac, ze "zapalona" kuchareczka z Ciebie
Fajnie, ze dolaczylas do nas
Podziel sie przepisami i czym tylko chcesz
Wszystko dozwolone
Pozdrawiam serdecznie
Elu, w Veronice masz wsparcie w kuchni włoskiej. Pewno tego nie wiesz, ale Ona mieszka na stałe we Włoszech i zna te kuchnię od podszewki. Szkoda tylko, że nie da się opisać smaków potraw.
Wczoraj właśnie Magda Gessler "uzdrawiała " restaurację z włoską kuchnią w Poznaniu. To risotto ze świeżymi grzybami było kuszące. Veroniczko, może dasz nam przepis?
U mnie nie bardzo lubią ryż, ale może w takim wydaniu? Kto wie?
Przed chwilą właśnie "weszłam" na zupełnie podobne risotto, przepis właśnie Veroniki. Spieszę więc podać link do niego.http://www.przepisownia.pl/przepisy/risotto-ai-funghi/442374
Veronika może nam tylko opisac malowniczo jak smakuje. ![]()
Teraz doszlam o co chodzi, Gabrysiu
![]()
No, własnie Veroniczko, o kuchnię włoską w Twoim wydaniu, oryginalną!
Witaj Elu
Elu - witam się i czekam na przepisy
Witaj Elu. Bardzo fajnie ze sie odezwalas i do nas dolaczylas. Z niecierpliwoscia czekam na Twoje przepisy, bardzo lubimy kuchnie wloska
zachecam takze do buszowania po naszym forum - pogaduszki, dekoracje i inne
pozdrawiam Marzena ![]()
Witaj Elu ja również czekam z nierpliwością na Twoje przepisy