Co przygotowujecie na wielkanocne śniadanie?
Forum WIELKANOC
W książce Wielkanoc jest sporo fajnych przepisów
Macie jakiś dobry, sprawdzony przepis na żurek z TM?
Coraz więcej wielkanocnych przepisów w Przepisowni, na pewno znajdziesz tam pomysły na śniadanie 
Witam. Czy ktoś może mi podać przepis na smaczne, drobne ciasteczka na jesienne wieczory?
Ciasteczek Ci unas dostatek, np. jedna z ostatnich propozycji: http://www.przepisownia.pl/przepisy/razowe-ślimaczki-dyniowo-migdałowe/…
http://www.przepisownia.pl/przepisy/ciasteczka-cynamonowo-orzechowe/446680
http://www.przepisownia.pl/search/tmrc_solr_recipe/Ciasteczka?filters=type:recipes
Życzymy słodkich jesiennych wieczorów 
  Potwierdzam jest w czym wybierać
 Potwierdzam jest w czym wybierać  a wszystkie przepisy są sprawdzone i pyszne
 a wszystkie przepisy są sprawdzone i pyszne  
  Polecam
 Polecam  

Muszę się w końcu zebrać w tym roku i zrobić mazurka, bo teściowa wyjeżdża na świeta i nie zrobi 
No to sie wydalo  

Teraz juz nie masz wyjscia, nie tylko musisz upiec mazurka, ale i powstawiac pòzniej zdjecia, przepis
  Teraz juz nie masz wyjscia, nie tylko musisz upiec mazurka, ale i powstawiac pòzniej zdjecia, przepis  

Chcemy wiedziec, jak wyszlo
  Chcemy wiedziec, jak wyszlo  

A przy okazji udowodnisz wszystkim, ze mazurka mozna upiec i bez tesciowej, ròwnie dobrego
 A przy okazji udowodnisz wszystkim, ze mazurka mozna upiec i bez tesciowej, ròwnie dobrego  

No Dziewczyny i Chłopaki zbliżają się świeta  czas pomyśleć o potrawach i porządkach wiosennych
 czas pomyśleć o potrawach i porządkach wiosennych  

Ja zrobię pieczeń drobiową i pieczeń z mięsa wieprzowego  upiekę serniczek i zrobię mazurka
  upiekę serniczek i zrobię mazurka  mam sprawdzony przepis
 mam sprawdzony przepis  no i sałatkę ziemnaiczano-warzywną
 no i sałatkę ziemnaiczano-warzywną  resztą podzielę się z rodzinką bo spędzamy świeta w tym roku u Rodziców
  resztą podzielę się z rodzinką bo spędzamy świeta w tym roku u Rodziców  i każdy coś przyszykuje
 i każdy coś przyszykuje 
Ostatnio robiłam z Juniorem kartki świateczne i ozdoby wielkanocne 

oto kilka z nich
 oto kilka z nich 
A to na powitanie wiosny, której tak wyczekujemy 

Sliczne, Magi  

Magi śliczne ozdoby.Masz wiele
Magi śliczne ozdoby.Masz wiele  talentów.
  talentów.  

Dziekuję Dziewczyny  

WOW
 WOW  

:l
 :l

Marzenko, pięknie przyozdobiłaś świątecznie nasze Forum. Kiedy Ty to robisz? To wszystko bardzo pracochłonne. Podziwiam!
 Marzenko, pięknie przyozdobiłaś świątecznie nasze Forum. Kiedy Ty to robisz? To wszystko bardzo pracochłonne. Podziwiam!
ale piękne ozdóbki masz Marzenko talent
 masz Marzenko talent 
Dziękuję Dziewczyny 
Gabrysiu no siedzę po nocach hihihi  a tak serio to w każdej wolnej chwili siedzę i maluję
 a tak serio to w każdej wolnej chwili siedzę i maluję  i tworzę
 i tworzę  pochłonęło mnie to całkowicie
 pochłonęło mnie to całkowicie  kupiłam sobie świecznik i pudełko na herbatę do ozdobienia ale to już wyższa szkoła więc muszę się uzbroić w cierpliwość bo to zajmuje dużo czasu, będę robiła kawałek po kawałku
 kupiłam sobie świecznik i pudełko na herbatę do ozdobienia ale to już wyższa szkoła więc muszę się uzbroić w cierpliwość bo to zajmuje dużo czasu, będę robiła kawałek po kawałku  

Pozdrowionka 
Któraś pisała, że chyba trzeba wyjąć bombki ze schowka, bo nie wiadomo czym ustroić mieszkanie na Święta?   U mnie posiana rzeżucha i owies, więc małe akcenty świeżej zieleni będą.
  U mnie posiana rzeżucha i owies, więc małe akcenty świeżej zieleni będą.   Kupię kilka doniczek z kwitnącymi chiacyntami i żonkilami - i zrobi się wiosennie
 Kupię kilka doniczek z kwitnącymi chiacyntami i żonkilami - i zrobi się wiosennie   Wczoraj miałam małą pomocnicę w kuchni, robiłyśmy razem ciasteczka. Zabawy, śmiechu było dużo; potem trochę sprzątania, bo mąka była wszędzie
  Wczoraj miałam małą pomocnicę w kuchni, robiłyśmy razem ciasteczka. Zabawy, śmiechu było dużo; potem trochę sprzątania, bo mąka była wszędzie   Ale najważniejsze, że dziecko zadowolone
  Ale najważniejsze, że dziecko zadowolone   

A tak wygląda nasze dzieło, które dziś będziemy lukrować   

Czyli dzień zapowiada się wesoło i kolorowo, bo musimy też zrobić małą palemkę   Pozdrawiam z zasypanej śniegiem wsi
  Pozdrawiam z zasypanej śniegiem wsi  ale w sercu radość
  ale w sercu radość   

Eluniu jakie piekne ciasteczka a jaka slodka pomocnica  super. Tak niestety snieg za oknem ale w sercu wiosna
 super. Tak niestety snieg za oknem ale w sercu wiosna   milego lukrowania ciasteczek. Pozdrowionka i duzo sloneczka
 milego lukrowania ciasteczek. Pozdrowionka i duzo sloneczka  

Kucharzenie z maluchami to niezla zabawa, swietnie  

Nie zdążyłyśmy lukrować ciasteczek, bo najpierw robiłyśmy palemkę z bibuły   Praca była tak wciągająca a dziecko tak zapracowane, że po zrobieniu tej palemki tak się zmęczyło, że zasnęło w ciągu 3 minut
  Praca była tak wciągająca a dziecko tak zapracowane, że po zrobieniu tej palemki tak się zmęczyło, że zasnęło w ciągu 3 minut   A to efekt naszej wspólnej pracy:
  A to efekt naszej wspólnej pracy:
Ale śliczna palemka  cudo
 cudo  Elu jesteś bardzo zdolna
 Elu jesteś bardzo zdolna  ja też lubię prace ręczne i sprawia mi przyjemność praca z dziećmi
 ja też lubię prace ręczne i sprawia mi przyjemność praca z dziećmi  dzisiaj robiłam malowane jajka ze steropianu nadziewane na wykałaczki
 dzisiaj robiłam malowane jajka ze steropianu nadziewane na wykałaczki  i wtykam je do doniczek z kwiatkami
 i wtykam je do doniczek z kwiatkami  

jak mi się naładuje aparat to zrobię fotki bo go wykończyłam hihihi
A to moje jajeczka 

a jak mowa o jajkach ze styropianu to też coś dodam 

Śliczne Ilonko  

u mnie już w całym domku kolorowo - świątecznie. W wazonie kolorowe gałązki z powieszonymi ozdobami jajkami, w doniczkach powtykane kolorowe jajka, są też koszyczki z siankiem i kroliczkami
 u mnie już w całym domku kolorowo - świątecznie. W wazonie kolorowe gałązki z powieszonymi ozdobami jajkami, w doniczkach powtykane kolorowe jajka, są też koszyczki z siankiem i kroliczkami  

jeszcze tylko za oknem przydało by się coś zielonego
 jeszcze tylko za oknem przydało by się coś zielonego  

oj tak przydałoby się coś zielonego  tak zimno że nie chce się nawet wyjść z domu
 tak zimno że nie chce się nawet wyjść z domu 
  Piękne te ozdoby a Dziewczyny Utalentowane
 Piękne te ozdoby a Dziewczyny Utalentowane  

Ale śliczna palemka
cudo
Elu jesteś bardzo zdolna
ja też lubię prace ręczne i sprawia mi przyjemność praca z dziećmi
dzisiaj robiłam malowane jajka ze steropianu nadziewane na wykałaczki
i wtykam je do doniczek z kwiatkami

Marzenko ja bardzo lubię różnego rodzaju robótki, jak tylko zobaczę coś w sklepie to zaraz podpatruję, jak to można zrobić... To już chyba nałóg   Na strychu mam dwa pudła z róznymi materiałam do prac ręcznych, do wykorzystania "na emaryturze"
  Na strychu mam dwa pudła z róznymi materiałam do prac ręcznych, do wykorzystania "na emaryturze"   Mam też maszynę do haftu i całą szafkę materiałów do szycia  Ale żeby zrobić to wszystko, co zaplanowałam musiałabym żyć 50 lat na tej emaryturze -w pełni sił i  w zdrowiu
 Mam też maszynę do haftu i całą szafkę materiałów do szycia  Ale żeby zrobić to wszystko, co zaplanowałam musiałabym żyć 50 lat na tej emaryturze -w pełni sił i  w zdrowiu   
    To raczej niemożliwe
  To raczej niemożliwe   Tylko nie wiem z czego zrezygnować
  Tylko nie wiem z czego zrezygnować   

A to moje jajeczka
Marzenko, jak ozdabiałaś te jajeczka? Bardzo mi się podobają   
    Gratuluję
  Gratuluję   

Jestescie niesamowite dziewczyny  

Dziewczyny żadne słowa nie wyrażą mojego zachwytu i podziwu dla Was,kiedy patrzę na Wasze ARCYDZIEŁA
 Dziewczyny żadne słowa nie wyrażą mojego zachwytu i podziwu dla Was,kiedy patrzę na Wasze ARCYDZIEŁA  

Dziękuję bardzo  

Eluniu jajka są steropianowe, pomalowane specjalną farbą akrylową do artystycznego malowania  i malowałam taką samą farbą tylko innymi kolorami bazie, kwiatuszki i inne esy floresy i przykejałam takie błyszczące cekinki też kolorowe, na koniec jak wszystko wyschło to pokryłam całość lakierem
 i malowałam taką samą farbą tylko innymi kolorami bazie, kwiatuszki i inne esy floresy i przykejałam takie błyszczące cekinki też kolorowe, na koniec jak wszystko wyschło to pokryłam całość lakierem  no i na początku nabiłam na wykałaczki, zamierzam jeszcze owinąć te wykałaczki zieloną bibułą żeby było ładniej
 no i na początku nabiłam na wykałaczki, zamierzam jeszcze owinąć te wykałaczki zieloną bibułą żeby było ładniej 
Cieszę się, że podobają się Wam jajca  

Buziaczki 
  Marzenko jajca są super
 Marzenko jajca są super  

,wyglądają przepięknie
 ,wyglądają przepięknie  

Dziękuję bardzo Grażynko  bardzo dziękuję kochanie za kartkę, dzisiaj przyszła
 bardzo dziękuję kochanie za kartkę, dzisiaj przyszła  

buziaczki
 buziaczki  

Do mnie też dziś przyszły życzenia od Grażynki   Dziękuję bardzo Kochana
  Dziękuję bardzo Kochana   

Dzięki Marzenko za wyjaśnienia w sprawie jajek.   Trochę z tym jednak roboty i trzeba zainwestować w farby...
  Trochę z tym jednak roboty i trzeba zainwestować w farby...   Chyba sobie odpuszczę w tym roku
 Chyba sobie odpuszczę w tym roku   Czasu już mało a wszystkiego do zrobienia dużo... Popodziwiam Twoja jajca
  Czasu już mało a wszystkiego do zrobienia dużo... Popodziwiam Twoja jajca   

I do mnie przyszla , dziekuje  

Eluniu no troszku czasu to zajmuje  ja na razie pochowałam wszystko do kartonów i wróce do prac ręcznych po świętach, teraz musze się wziąść za jakieś zakupy i od jutra powoli za szykowanie sie do świąt
 ja na razie pochowałam wszystko do kartonów i wróce do prac ręcznych po świętach, teraz musze się wziąść za jakieś zakupy i od jutra powoli za szykowanie sie do świąt  

a czas szybko mija oj za szybko
 a czas szybko mija oj za szybko  

miłego dzionka Słoneczka
 miłego dzionka Słoneczka 
  Marzenko odkryłam Twój kolejny talent
 Marzenko odkryłam Twój kolejny talent  

Serdecznie dziękuję za piękną kartkę
  Serdecznie dziękuję za piękną kartkę  

A proszę bardzo Grażynko  cieszę się, że się podoba i że doszła, bo z pocztą przed świętami ciężko
 cieszę się, że się podoba i że doszła, bo z pocztą przed świętami ciężko  buziaczki kochana
 buziaczki kochana 
Marzenko dziękuję za kartkę i życzenia   
    Dzisiaj doszła i zrobiła mi miłą niespodziankę
  Dzisiaj doszła i zrobiła mi miłą niespodziankę   

„Zwycięzca śmierci, piekła i szatana.
Wychodzi z grobu dnia trzeciego z rana...”
Pan o świcie wychodzi naprzeciw szukających Go.
Niezależnie od tego ile mamy wiary; każdy z nas szuka tak, jak umie...
A Zmatrwychwstały Pan zawsze pozwala się znaleźć,
woła każdego z nas po imieniu abyśmy mogli Go odnaleźć
i rozpoznać: Żyjącego i Zmartwychwstałego!
...życzę każdemu aby nie przespał świtu Poranka Spotkania ze Zmartwychwstałym...
Mogłabym napisać życzenia o radości w miłym wierszyku, ale to nie byłoby w moim stylu. Dlatego składam każdemu z głębi serca życzenia Błogosławionych Świąt. I mam nadzieję, że nikogo nie urażę
Każda z nas jest dla Stwórcy najcenniejszą Perłą: piękną, potrzebną i wyjątkową... Wierzę, że Pan Jezus przelał Swoją Krew także za każdą z nas, żebyśmy mogły być szczęśliwe i uszczęśliwiać innych. I takiego szczęścia życzę Wam na nadchodzące Święta Wielkanocne i na każdy dzień roku.
Ela
Elu kochana piekne słowa i prawdziwe  
  cieszę się, że kartka doszła
 cieszę się, że kartka doszła  Tobie również wszystkiego naj naj abyś spędziła je w miłości radości
 Tobie również wszystkiego naj naj abyś spędziła je w miłości radości  

dla Ciebie i całej Twojej Rodzinki
 dla Ciebie i całej Twojej Rodzinki 
Dziekujemy Elu, cala nasza 3  
  Zyczenia piekne
  Zyczenia piekne  

I kazdy sklada, jak czuje na sercu, bo toz z serca one plyna
   I kazdy sklada, jak czuje na sercu, bo toz z serca one plyna  

I ja sle zyczenia, serdeczne, dla Ciebie i Twoich najblizszych
   I ja sle zyczenia, serdeczne, dla Ciebie i Twoich najblizszych  

Ile wiecej nam sie narobilo "skladania zyczen ", odkad jest Przepisownia
   Ile wiecej nam sie narobilo "skladania zyczen ", odkad jest Przepisownia