Forum SYLWESTROWE PARTY

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

11 odpowiedzi | Ostatni wpis

Cooking  1 Party Love Party

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Party Party Party Party Party Party Party Party Party Party Party Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love Love   Najlepszego wszystkim Bigsmile Bigsmile

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

U nas dzisiaj królują "Podróże z Thermomixem" na kolację zapiekanka pasterska a na deser czekoladowe pralinki i do tego nie pamiętam już z której książki truskawki miksowane z szampanem ;) 

a w ramach przekąsek po takim poważnym daniu głównym będą owoce :) 

Dosiego Roku wszystkim i szampańskiej zabawy !!!  Love

Jestem nowym użytkownikiem .W grudniu na spotkaniu na Saskiej Kępie gdzie był pokaz i degustacja potraw ,była tam pewna Pani która mówiła że robi pyszne ptasie mleczko ale wtedy nie miała przy sobie przepisu .Może tu zna ktoś taki przepis i podzieli się tym wspaniałym przepisem.Elżbieta 54 dziękuję. 

Bigsmile Wink A ja , jako danie gorące , oprócz barszczyku z pasztecikami, polecam lekki bigos w/g mojego przepisu, tu na przepisowni. Ja juz go ugotowałam . Można do niego wykorzystać pozostałości świątecznych kiełbas i mięs. Wystarczy je tylko pokroić w kostkę, poddusić z boczkiem na waromie , w trakcie gotowania kapusty . Potem dalej ajk w przepisie. Zachęcam, przyda się na obiad,  na Nowy Rok, kiedy sił brakuje po nocnych pląsach i "bąbelkach".

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Cooking  7 Mixi u nas podobnie jak u Marzenki i Ilonki Smile :D Bigsmile   a na gorąco bigos ugotowany  na pieczonych mięskach które zostały po świętach Wink Wink

Na imprezę sylwestrową przygotowujemy

-koreczki z sera, oliwek, ogórka, papryki Smile

-paszteciki i barszczyk Smile

-ptysie z łososiowym nadzieniem (lub innym jak kto lubi) Smile

- mini kotleciki z pieczarkami Smile

- ryba po grecku :)  Party

Tutaj sa troche inne zwyczaje... Co prawda nie bedzie nas w domu, ale w domu czy restauracji, w zasadzie jest podobnie :)  Przystawek od groma i troche: wedliny, sery, oliwki, grilowane baklazany, cukinie, papryka...itd, salatka z owocòw morza, mini kanapeczki, grzanki z ròznymi pastami, bruschette, vol-au-vent i  inne przystawki z ryb i owocòw morza.... Sa 2 pierwsze- jedno makaronowe, drugie- risotto. Sa 2 drugie- mieso (np. befsztyk, pieczen.....) i ryby (pieczona, smazona.....), sa pieczone ziemniaki, salata, wino, woda.....  Pòzniej deser, np. tiramisù, zuppa inglese, sorbetto.... O pòlnocy babelki, oczywiscie, pòzniej soczewica z tzw. cotechino(mieso), na szczescie i bogaty rok; pòzniej panettone i pandoro, owoce, orzechy.....  To tak w ogòlnym zarysie Bigsmile Bigsmile Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

Mixi ja zawsze jak robię na świeta paszteciki to część zamrażam i podaje na sylwestra jako ciepłe danie z barszczem czerwonym do popicia - zawsze jest to strzał w 10 zwłaszcza jak spożywamy dodatkowo w sylwestra trunki z alkoholem :D :D :D :D :D robię kanapeczki z różnymi pastami przygotowanymi w TM, koreczki z sera, kabanosa, oliwek, papryki i cebulki marynowanej.

Robię jajka nadziewane pieczarkami - jajka gotujemy, obieramy, kroimy na pół wzdłuż, wydrążamy żółtka, dodajemy sól, pieprz, majonez, i podsmażone starte pieczarki z cebulką, mieszamy i nakładamy w białka :D są pyszne :D

Robię kotleciki mielone w wersji mini, sałatkę grecką lub warzywną :D i robię mini pizze lub cebulaczki :D :D :D :D :D :D :D :D

Bardzo dobrym pomysłem jest tortilla posmarowana pastą - jaką kto lubi, może być mięsna lub warzywna, łosoś, serek twarogowy, zawijamy i kroimy na małe kawałki i nadziewamy na wykałaczkę :D :D :D :D :D :D :D

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile

Jakie są Wasze pomysły na sylwestrowe przekąski i dania? Na kilka dni przed Sylwestrem będą niezbędne Smile

Pozdrawiam Mixi