Przejdź do treści

Forum ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA :-)

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Ja już powoli szukam jakiś fajnych przepisów na dania na święta. W moich rękach są śledzie, ciasta i ciasteczka. Ewentualnie jakieś szybkie danie jednogarnkowe albo przekąska. Niby nic trudnego, ale jednak wymaga trochę zaanagżowania i czasu.
oza tym planuję jeszcze sama zrobić jakieś dekoracje, więc grudzień będzie bardzo pracowity pod tym względem tmrc_emoticons.smile

No i kolejne święta już zaraz. Czas szybko leci, nie dziewczyny?
Znalazłam na tej stronie wałek dekoracyjny i zastanawiałam się czy warto go wybrać. Wałek ładnie wygląda, ale czy zostawia wystarczający ślad, żeby było go widać na cieście? Używałyście kiedyś takich wałków i możecie polecic?

Święta już tuż tuż, nie mogę się doczekać tmrc_emoticons.smile Uwielbiam przede wszystkim ze względu na jedzenie, które moim zdaniem jest przepyszne. Dzisiaj usłyszałem, że polskie święta są najbardziej dietetyczne na świecie, bo u nas tradycyjnie bez mięsa. Dla mnie to dobrze, bo nie przepadam za mięsem tmrc_emoticons.smile O wiele bardziej wolę takie typowe smaki jak na przykład grzyby. U mnie w rodzinie nie ma grzybiarzy, ale nic nie szkodzi - można przecież kupić grzyby suszone w sklepach. My kochamy te od Jampol, są naprawdę przepyszne i świetnie pasują np. do żurku świątecznego czy też do krokietów.

Dziewczyny i Chłopaki już niedługo magiczny czas - święta Bożego Narodzenia. Myślę, że dla każdego z nas to cudowny okres tmrc_emoticons.lol postanowiłam założyć nowy wątek, gdzie byśmy umieszczali propozycję przepisów na Wigilię i dni świąteczne, propozycję życzeń światecznych, zdjęcia ozdób swiatecznych i innych fajnych świątecznych rzeczy tmrc_emoticons.lol pomysły na prezenty itd tmrc_emoticons.lol myslę, że to się nam przyda tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol w końcu nasza przepisownia jest wszechstronna tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Ja na początek zamieszczam obiecane zdjęcia choinek, które robiła moja Mama tmrc_emoticons.lol

I jeszcze stroik tmrc_emoticons.lol

Magi świetny pomysł z tym postem tmrc_emoticons.lol

Dziękuję Haniu tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Magi, cudne te choineczki Twojej Mamy. Szkoda, że nie mogę przybliżyć i powiekszyc tych zdjęć, a chciałam podejrzeć jak one sa zrobione.

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Magi super i mamy nastrój świąteczny  tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.partyDziękuję i pozdrawiam  tmrc_emoticons.love

magi, choinki są cudowne. Masz zdolną mamę tmrc_emoticons.smile  od razu zrobiło się świątecznie tmrc_emoticons.smile ponadto świetny pomysł z tym wątkiem....

tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party Super pomysl tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party  Choineczki piekne tmrc_emoticons.bigsmile   Complimenti dla mamy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.love

Dzieki dziewczyny. Przekazałam Mamie gratulacje, ze jest taka zdolna tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol

Właśnie wróciłam z małych zakupów, szukałam drobiazgów na 6 grudnia na Mikołajki tmrc_emoticons.lol poszperałam pobuszowałam i mam już komplet prezentów tmrc_emoticons.lol

Dla rodziców kupiłam witaminki wzmacniające cały organizm do picia, i piekny zestaw ozdob choinkowych tmrc_emoticons.lol dla siostry i jej męża zestaw kosmetyków i także zestaw ozdób choinkowych, dla mojego chrzesniaka oczywiście samochód i cos słodkiego tmrc_emoticons.lol muszę jeszcze pomyśleć co kupić dla przyjaciółek z pracy i mojej kochanej sąsiadeczki tmrc_emoticons.lol może jeszcze jutro pojadę do nie mam jeszcze prezentu pod choinke dla rodziców, myślałam, zeby im kupić ciepłe swetry tmrc_emoticons.lol dla mężusia mam perfumik i wielką czekoladę tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A teraz mała dawka życzeń światecznych tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

W dzień Bożego Narodzeniaz serca swoje ślę życzenia.Dużo zdrówka, ciepła i miłościniech w Waszym domu zawsze gości,A na święta te urocze, choinki życzę wielkiej i pachnącej,Mikołaja wspaniałego i karpia tłustego.opłatka z bliskimi dzielonego i Jezuska malutkiego w sercach zawsze goszczącego.

Wigilijny nadszedł czas, całujemy mocno Waschcemy złożyć Wam życzenia w Dniu Bożego Narodzenia,niechaj Gwiazdka Betlejemska,która świeci Wam o zmroku doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku!

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerzeCiepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę Wszystko w złocie, zieleni, czerwieniNiech Nowy Rok będzie pełen nadziei By spełniło się choć jedno z twoich marzeńDużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

W te święta magiczne, życzenia ślę liczne. Pachnących jodełek z ogromem światełek. Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka. Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego. Dużo jedzenia na stole, niech te święta będą wesołe Dla Ciebie i Twoich bliskich życzy ....

Spokoju i radości,tylko miłych gości!Smacznej Wigilii i całusów moc- w tę najpiękniejszą w roku noc!Szczęścia kilogramów,ze śniegu bałwanów!Życzliwych ludzi wokół,żadnej łezki w oku,Przyjaciół jakich mało.Przez życie idźcie śmiało!Niech miłość bez ustanku Was dotyka.A w Nowym roku szczęście spotyka!

Marzenko jesteś NIESAMOWITA tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love dziekuje że taka jesteś tmrc_emoticons.love z wielką przyjemnością przeczytałam wszystkie Twoje posty tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Pozdrawiam Wszystkich Pozytywnie Zakręconych tmrc_emoticons.love

Cieszę się Grazynko, ze mogłam sprawić Tobie troszku radości tmrc_emoticons.lol dziekuję tmrc_emoticons.lol

Dzisiaj robilismy z Krzysiem kartki świateczne tmrc_emoticons.lol a oto kilka z nich tmrc_emoticons.lol

A Krzysiu już ubrał choinkę, bardzo lubi święta i całą otoczkę związaną z nimi, pomaga mi w kuchni i razem przygotowujemy świąteczne smakołyki, pomaga ustroić cały dom i przygotować prezenty tmrc_emoticons.lol taki mały pomocnik tmrc_emoticons.lol

Marzenko śliczne są karteczki świąteczne tmrc_emoticons.steve cieszę się że masz  POMOCNIKA tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love to są wspólne niezapomniane chwile spędzone w domu rodzinnym  tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam i dziękuje za radośc ,którą czerpię z Waszych postów tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.bigsmile

Marzenko, widzę Cię  tmrc_emoticons.smile Na Twoim profilu widać zmienione zdjęcie profilowe. Super wyglądasz. Wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej a tu taka niespodzianka  tmrc_emoticons.lol  Serdecznie pozdrawiam  tmrc_emoticons.smile  

Bardzo mi sie to wszystko podoba tmrc_emoticons.bigsmile   Nastròj jest, choinki, swiecidelka, kartki swiateczne tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile Ja tez nigdy sama nie stroilam choinki, zawsze z còrka tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.love   Teraz to juz ona sama stroi, a ja zajmuje sie innymi rzeczami tmrc_emoticons.bigsmile   Krzys jest swietny, a Magi szalona tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love   Wierszyki sie przydadza tmrc_emoticons.bigsmile   No i nie jestem jedyna, zaskoczona tmrc_emoticons.wink  Tak jak Ela, inaczej wyobrazalam sobie Magi tmrc_emoticons.bigsmile   Choc sama nie wiem dokladnie jak tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.wink  Niespodzianka jest.... nasza Magi calkiem niepodobna do naszych wyobrazen tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love

To ja też zaprezentuję Wam kilka moich prac z masy solnej (wyrabianej w TM rzecz jasna) tmrc_emoticons.love   Szkoda, że nie można tu wstawiać większych formatów... tmrc_emoticons.aw

A teraz... BOMBA... Taki cudny domek z piernika nabyłam na kiermaszu charytatywnym... Jest śliczny i zapewne smaczny.., tylko czy ja będę miała sumienie dać do skonsumowania takie dzieło sztuki...? tmrc_emoticons.sad

Już postanowiłam pójśc na warsztaty, gdzie pani, która jest autorką tej chatki nauczy tej sztuki... Wtedy łatwiej będzie mi ze zjadaniem hahahha tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.cooking_7

tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.partyJoko prawdziwa BOMBA  tmrc_emoticons.lol Dech zapiera jak się patrzy na Twoje Dzieła  tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.lovePozdrawiam serdecznie  tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love

Piekne tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Chatke z piernika i ja mam w planie na Swieta tmrc_emoticons.bigsmile   Ty jestes zdolna, troche czasu i cierpliwosci , i zrobisz tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink

Jojo piękne te Twoje figurki tmrc_emoticons.lol jesteś zdolna bestia tmrc_emoticons.wink a domek cudny, trzeba mieć dużo cierpliwości aby stworzyć takie dzieło tmrc_emoticons.lol ja nigdy nie robiłam i nawet nie wiem jak to sie robi tmrc_emoticons.smile

Dziewczyny a ja siebie nie widzę, jak zaglądam na profil to widze zdjecie stare - kwiatka, nie wiem dlaczego ?????? ale dobrze, że Wy mnie chociaż widzicie tmrc_emoticons.lol i dziekuję za miłe słowa i ciesze się, że mogłam Was zaskoczyć tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol ja dzisiaj upiekłam mimi serniczki swiateczne bo jutro mamy spotkanie w rodzinnym gronie tzw Mikołajki bo akurat jutro mozemy sie wszyscy ze soba spotkać tmrc_emoticons.lol będzie fajnie tmrc_emoticons.lol

Miłego wieczorku tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.loveMarzenko zdjęcie jest na profilu  tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.steveSuper Dziewczyna  tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile życzę miłej imprezy Mikołajkowej  tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party Veroniczko brzuch mnie boli od śmiechu  tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmileżyczę wytrwania i cierpliwości w "pokonywaniu choroby"  tmrc_emoticons.love Pozdrawiam  tmrc_emoticons.party Oj chyba pomyliłam strony  tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile

Grażynko no dopiero teraz sie widzę, chyba był jakiś błąd a teraz już wszystko jest oki tmrc_emoticons.lol dziękuję - napewno imprezka bedzie fajna tmrc_emoticons.lol a w czwartek idziemy na koncert zespołu Żuki tmrc_emoticons.lol taki mikołajkowy prezent z pracy tmrc_emoticons.lol miłego kochane tmrc_emoticons.lol

Witajcie Mikołajkowo tmrc_emoticons.lol ojoj dzionek dzisiaj pelen emocji tmrc_emoticons.lol tak samo jak wczorajszy z rodzinnym spotkaniem, dużo radośći, uśmiechów i smacznych potraw tmrc_emoticons.lol

Wszystkiego dobrego Mikołajkowego tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Magi, Joko , ależ cudeńka robicie!  Wierszyki się bardzo przydadzą bo czasem brakuje konceptu do pisania kartek. Joko, domek bajkowy! Super!

Podzielam zdanie moich szanownych Poprzedniczek.. Magi, inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Wiesz jak? Jako pulchniutką, uśmiechnietą osóbkę.

Uśmiechnięta jesteś, ale do pulchnej sylwetki to Ci baaardzo daleko! Ha, ha, ha!

Gabrysiu no to zaskoczyłam wszystkich hahahaha tmrc_emoticons.lol fajnie tmrc_emoticons.smile pulchniutka nie jestem ale i też nie chudziudka tmrc_emoticons.smile jestem myślę taka w sam raz - tak przynajmniej mówi moj kochany mężulek, a i ja sie dobrze ze sobą czuję a to najwazniejsze tmrc_emoticons.lol ale uśmięchnięta jestem zawsze tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party cieszę się, że watek się przyda, mam jeszcze kilka wierszyków zapisanych, muszę jutro usiąść i napisać tmrc_emoticons.lol dzisiaj robiłam paszteciki na święta - z kapustą i pieczarkami i drugie z pieczarkami i mięskiem - tak się zapędziłam, że zrobiłam ponad 100 sztuk, sama byłam w szoku tmrc_emoticons.lol ale będe miała przynajmniej żeby obdarować całą moją kochaną rodzinkę tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Miłego wieczorku i kolorowych snów kochane tmrc_emoticons.lol u nas zimno i pada śnieg, prawdziwa zima przyszła tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

hej JOKO, to naprawdę cudeńko tmrc_emoticons.smile

fajnie, że ludzie robią takie rzeczy...

tmrc_emoticons.cooking_4 Wow :O :O Marzenko rozumiem, że paszteciki mrozisz? tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.lol Podziwiam Twój zapał tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwania tmrc_emoticons.cooking_7

Stroiki piękne , nie mogę przybliżyć zdjęć żeby podejrzeć z czego one są zrobione ale są super tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Tak Grażynko, paszteciki mroże a potem tylko wkładam na chwilkę do piekarnika i sa gotowe, pyszne i chrupiące tmrc_emoticons.lol zawsze robię więcej bo są pyszne tmrc_emoticons.lol

Ilonko stroiczki i choineczki są z szyszek, żołędzi, kasztanów z różnymi ozdobami tmrc_emoticons.lol z dodatkiem mchu i suszonych roślinek tmrc_emoticons.lol są piękne, jedna łądniejsza od drugiej tmrc_emoticons.lol Mama cały czas je produkuje dzisiaj zrobiła taką dużą która mierzy 70 cm - cudeńko tmrc_emoticons.lol

tmrc_emoticons.love Magi pozdrów serdecznie Mamusię i podziękuj za piękne choineczki, jestem pełna podziwu :O tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.love

Dziękuję Grażynko, pozdrowię tmrc_emoticons.lol jadę do niej w wekend w odwiedzinki tmrc_emoticons.smile i będę jej pomagać robić choineczki tmrc_emoticons.smile sama się nauczę tmrc_emoticons.lol

Dziewczyny a teraz kilka propozycji życzeń na komórki, teraz jest taki szał, że zamiast wysyłac kartek piszemy sms-y tak więc kilka zebranych...

Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej i prezentów wymarzonych. Świąt mile spędzonych, karnawału szalonego i roku bardzo udanego, życzy... tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Gwiazdora w kominie, prezentów po szyję, dwa metry choinki, cukierków trzy skrzynki. Przed oknem bałwana, sylewstra do rana z kieliszkiem szampana! tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Niech choinka pachnie lasem, niech zwierzaki mówią basem. Niech w Twym domu radość gości, a w karpiu będzie mało ości. tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Pięknie ubrana pachnie choinka, przy stole siedzi cała rodzinka i wszyscy razem życzymy ci szczerze, radosnych Świąt w miłości i wierze. tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli, gdy Stary Rok w Nowy się zamieni, przyjmij gorące me życzenia, niech się Ci spełnią wszystkie marzenia. tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Skacze aniołek, skacze po chmurkach, niesie życzenia w anielskich piórkach. Niesie w plecaku babki i świeczki, a we walizkach, złote dzwoneczki. Wesołych Świąt! tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile

Niech te święta tak wspaniałe, będą całe jakby z bajek. Niechaj gwiazda z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci. Biały puch niech z nieba spada, niechaj piesek w nocy gada. Niech choinka pachnie pięknie, no i radość będzie wszędzie. tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile

Kolorowych babeczek, dużo aniołkow i gwiazdeczek, słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu! tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

I to na razie tyle...

Jak ktoś ma w zanadrzu inne zyczenia niech się nimi z nami podzieli tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

A to duża choinka

I mój zimowy misiek  tmrc_emoticons.lol