Forum Pasteryzacja soku pomaranczowego

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:
Edytowane przez: BeBe na 21.11.2012 - 13:24

11 odpowiedzi | Ostatni wpis

Veronica slyszalam dokladnie to samo, ale tez bez większych szczegółów no i nie wychodzi mi:(


Nigdy nie robilam, zawsze na swiezo. Slyszalam, ze niektòrzy obieraja porzadnie, miksuja, przepuszczaja przez sito, badz nie, zalezy od gustu, potem w butelki, i gotuja ok. 10min. Inni dodaja troche wody i cukru do zmiksowanych pomaranczy, potem gotuja i w sloiki. Ale nic pewnego nie umiem powiedziec, bo nie testowalam tych sposobòw Smile

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


No jak to po co pasteryzowac? Zeby go moc wziac zawsze ze soba i nie musiec kupowac i pic tego syfu z kartonu Smile Caly czas nie moge dopracowac tej pasteryzacji Aw


Nie wiem jak pasteryzować sok pomarańczowy. Sadzę, że lepiej zrobić go tyle, żeby od razu wypić. Wtedy nie zgorzknieje. Robi się przecież kilka sekund więc po co zapasy? Wink Pomarańcze sa teraz cały rok. Love

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Smile :) Sama jestem ciekawa jak pasteryzować taki soczek - zaczynają się upały i wiadomo,że za długo pociechy z takiego soku nie będzie  8)


Własnie tak robilam, ale i tak w butelce byl gorzki... jak z grejfruta Aw


Proponuję podgrzać i gorący sok wlać do wyparzonych butelek/słoiczków, zakręcić i do góry dnem, jak dżem Smile

Pozdrawiam Mixi


Raz pasteryzowałam 5 minut na 100 st. raz 10 na 90 st.


A w jakiej temperaturze pasteryzujesz ten sok?  :) 

____________

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile


Czy ktoras z Was testowala juz pasteryzacje soku z pomaranczy? Sok swiezy szybko sie utlenia i gorzknieje, dlatego chcialabym go spasteryzowac i przelac do butelek, zeby potem mozna go bylo wziac ze soba. Poki co robi mi sie w smaku jak sok z grejfruta i nie potrafie tego przeskoczyc. Znacie może jakiś sposób na to?

P.S. Wiem, ze pasteryzując go trace witaminę C Wink