Tu jesteś:
4
Składniki
Zapiekany kalafior
- 200 g sera gruyere lub parmezanu
- 500 g wody
- 1 kalafior
- 50 g mąki
- 40 g masła
- 500 g mleka
- sól,pieprz ,szczypta gałki muszkatułowej
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyc ser rozdrobnić 8s/ obr 7 przełożyć do innego naczynia
2.Do naczynia dodać wodę ,nałożyć dolnącześć przystawki waroma,ułożyć różyczki kalafiora,gotować na parze 25 min/vwroma/obr3.Odstawić przystawke ,opróżnic naczynie
3.Do naczynia wsypać mąkę masło,mleko,sól,pieprz,podgrzewać 7 min/90 stopni/obr 2
4.Dodać gałkę muszkatułowąi 70 g rozdrobnionego sera wymieszać 5s/obr 5.Doprawić do smaku
5.Rozgrzać piekarnik 200 stopni funkcja grill
6.ułożyć różyczki kalafiora w naczyniu żaroodornym,polać sosem i posypaćpozostałym serem.Piec 10 min lub do momentu az nabierze złocistego koloru.
Kalafior zapiekany
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz