3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zapiekany kalafior


Wydrukuj:
4

Składniki

Zapiekany kalafior

  • 200 g sera gruyere lub parmezanu
  • 500 g wody
  • 1 kalafior
  • 50 g mąki
  • 40 g masła
  • 500 g mleka
  • sól,pieprz ,szczypta gałki muszkatułowej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Kalafior zapiekany
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyc ser rozdrobnić 8s/ obr 7 przełożyć do innego naczynia
    2.Do naczynia dodać wodę ,nałożyć dolnącześć przystawki waroma,ułożyć różyczki kalafiora,gotować na parze 25 min/vwroma/obr3.Odstawić przystawke ,opróżnic naczynie
    3.Do naczynia wsypać mąkę masło,mleko,sól,pieprz,podgrzewać 7 min/90 stopni/obr 2
    4.Dodać gałkę muszkatułowąi 70 g rozdrobnionego sera wymieszać 5s/obr 5.Doprawić do smaku
    5.Rozgrzać piekarnik 200 stopni funkcja grill
    6.ułożyć różyczki kalafiora w naczyniu żaroodornym,polać sosem i posypaćpozostałym serem.Piec 10 min lub do momentu az nabierze złocistego koloru.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy