3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Paprykarz


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Wariant Paprykarz

  • 230 g ugotowanego ryżu
  • 60 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 80 g wody
  • 10 g cukru
  • 0,5 łyżeczki Papryki słodkiej, (do koloru)
  • szczypta cynamonu
  • 1 makrela, wędzona, wielkość zależy jak bardzo ma być rybny - ja daję średnią
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć obraną ze zkóry i ości makrelę. Rozdrobnić 10 sek/obr 5. Następnie przełożyć do innego naczynia.

    2. Do naczynia miksującego włożyc cebulę pokrojoną na cwiartki.Rozdrobnić 3 sek/obr 5

    2.Dodać olej,przysmażyć cebulkę 3min/varoma/obr.1

    3.Dodać pozostałe składniki,oprócz ryżu i makreli.Zagotować 3 min/varoma/obr.1

    4.Do naczynia włożyć makrelę i ryż.Wymieszać 1 min/obr.1/obroty wsteczne.

    6.Wyłożyc do miseczki,schlodzić przed podaniem.

    -----SMACZNEGO-----
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz