3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TARE SHOYU do Ramenu


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Tare

  • 80 g sos sojowy
  • 25 g wino białe, mirin lub inne słodkie wino
  • 10 g wodorost kombu, +20g katsobushi
  • 5 g soli
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia moksującego wlej sos sojowy oraz wino mirin. Funkcja czajnik 100st.
  2. Dodaj pozostałe składniki(kobu+katsobushi) 10min./100st./obr.1 wsteczne
  3. Odcedź Tare przez sitko. Wodorosty oraz katsobushi wyrzuć. Sosu Tare używaj do wywaru(ramen) w proporcjach 1:10 np 35g Tare + 350g wywaru.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1.Przepis na wywar do Ramenu znajdziesz tu:https://www.przepisownia.pl/inne-dania-glowne-przepisy/wywar-na-ramen-tori-paitan/1hra6pul-9d7d5-041932-f60be-2jvpsyjm

2.Przepis na makaron alkaliczny Kansui znajdziesz tu:https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy