Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Tare
- 80 g sos sojowy
- 25 g wino białe, mirin lub inne słodkie wino
- 10 g wodorost kombu, +20g katsobushi
- 5 g soli
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia moksującego wlej sos sojowy oraz wino mirin. Funkcja czajnik 100st.
- Dodaj pozostałe składniki(kobu+katsobushi) 10min./100st./obr.1 wsteczne
- Odcedź Tare przez sitko. Wodorosty oraz katsobushi wyrzuć. Sosu Tare używaj do wywaru(ramen) w proporcjach 1:10 np 35g Tare + 350g wywaru.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1.Przepis na wywar do Ramenu znajdziesz tu:https://www.przepisownia.pl/inne-dania-glowne-przepisy/wywar-na-ramen-tori-paitan/1hra6pul-9d7d5-041932-f60be-2jvpsyjm
2.Przepis na makaron alkaliczny Kansui znajdziesz tu:https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz