Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Syrop
- 2 ząbki czosnku, obrane
- 4cm kawałek imbiru, obrany ze skórki
- 1 duża cytryna, obrana ze skórki, przekrojona na pół
- 5 płaskich łyżek miodu plynnego
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego"
zmiksować 1min/ ob.10
Syrop jest dość gęsty, ma konsystencję dżemu
Dawkowanie: 2x dziennie po jednej łyżce
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJak dla mnie bardzo dobry smak, konsystencja...
Jak dla mnie bardzo dobry smak, konsystencja gęstej śmietany, bomba witaminowa.
u nas zagościł na stałe ...
Smak do znisieenia , konsystencja też .
Warto go brać nawet tak , w końcu w nim same dobroci
zrobione mam nadzieję, że przeziębienia będą...
zrobione mam nadzieję, że przeziębienia będą nas omijać.
Jak dla mnie smak okropny. Mimo, że czosnek jadam...
Jak dla mnie smak okropny. Mimo, że czosnek jadam to tu go zdecydowanie nie polubiłam, ale jak mus to mus i stosowałam go przy moim przeziębieniu. Niestety nieskuteczny, w każdym razie nie zaszkodził. Przechodzę na antygrypinę. Może się wkońcu z tego przeziębienia wyleczę bez apteki
Syrop ma konsystencje rzadką,ale to nic nie...
Syrop ma konsystencje rzadką,ale to nic nie szkodzi. Na pewno ma bardzo dobre działanie bakteriobójcze i lecznicze.
zrobione teraz czekamy na jego efekty
zrobione
teraz czekamy na jego efekty
Mój też ma raczej konsystencję...
Mój też ma raczej konsystencję prawdziwego syropu niżeli dżemu... ale smak fajny.
Tylko jak to przechowywać, w lodówce?
Ile czasu można przechowywać
Ile czasu można przechowywać
Dodaje do ulubionych i jutro
Dodaje do ulubionych i jutro pędzę po imbir, bo dookoła widzę czerwone nosy
trzeba się ratować 
Dziękuję za przepis
Bardzo dobry dałam dwie
Bardzo dobry
dałam dwie mniejsze cytryny, więcej imbiru, bo lubię. Ostrawy i kwaśny. Przechowywać w lodówce? 
:)Bardzo naturalne Ile czasu
Ile czasu można go przechowywać
Super i faktycznie są
Super i faktycznie są efekty.
Samokowo dla mnie ok, chodź dla niektórych może wydawać się ostry.
SusKat
Fajny syrop, tylko syn nie
Fajny syrop, tylko syn nie chce pić bo za kwaśny
Mi też wyszedł dość płynny,
Mi też wyszedł dość płynny, ale myślę że nie ma to wpływu na właściwośći. Zaczynamy leczenie
A mi wyszedł rzadki, duzo mu
A mi wyszedł rzadki, duzo mu do konsystencji dżemu, leje się.
Co zrobiłam źle ??
Sezon przeziebieniowy czas
Sezon przeziebieniowy czas zacząć! Ten syrop to bomba witaminowa i dziala
polecam!
Dwie cytryny zdecydowanie
Dwie cytryny zdecydowanie lepszy
Naprawdę smaczny:-) Dalam
Naprawdę smaczny
Dalam dwie cytryny. Ale dzieciom (3 i 5 lat) robie bez imbiru.
Nie miałem świeżego imbiru
Nie miałem świeżego imbiru więc dodałem mielonego. Dodatkowo dorzucilem 5 goździków, które też dobrze dzialaja na gardło. Z dwiema cytrynami lepszy smak.
Syropek zrobiony ważne że
Syropek zrobiony ważne że synowi smakuje
Smak nawet interesujący
Smak nawet interesujący
dzieci szybciej pokonały przeziębienie. Dziękuję.
smakuje różnie w zależności
smakuje różnie w zależności od ilości każdego składnika i miodu- najlepszy z miodem lipowym. Ja taką porcję syropu mam na 5 dni - dłużej nie przetrwał
Jak długo można przechowywać
Jak długo można przechowywać ten syrop?
„Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz!
Jest dość ostry-chyba dałam
Jest dość ostry-chyba dałam za dużo imbiru
ale dolewam go do herbaty