Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Surówka z białek kapusty
- 250 gramów biała kapusta, pokrojona na kawałki
- 60 gramów marchewki, pokrojona na kawałki
- 50 gramów cebuli, przekrojonej na połówki
- 50 gramów czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 50 gramów korniszonów, pokrojonych na kawałki
- 50 gramów jabłka, pokrojonego na kawałki
- 2 łodyżki piteruszki, same listki
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 20 gramów oliwy z oliwek
- 1 łyżki soku z cytryny
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić 12s/obr.4, podawać
Sposób przygotowania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra surówka , robiłam już ją...
Bardzo dobra surówka , robiłam już ją kilkakrotnie tym razem bez korniszonów( bo nie miałam)ale dałam więcej jabłka i łyżkę kwaśnej śmietany ,pycha